Dengang jeg fotograferede Danmarks svar på Anthony Bourdain
Jeg vil gerne fortælle historien om dengang jeg fotograferede Danmarks svar på Anthony Bourdain. Han hedder Niklas Roar. Det er selvfølgelig sagt i sjov, men sammenligningen med en levemand der er dygtig til at lave mad, elsker at rejse, madblogger, skribent, journalist og meget andet, er måske ikke helt ved siden af.
Billederne skulle bruges til hans blog, http://foodroar.dk og skulle derfor, naturligvis foregå i hans køkken. Jeg medbragte en del udstyr op på 5. sal men endte alligevel med at bruge det naturlige lys fra de store vinduer. Selvom det var en grå dag, fungerede det fint. Niklas døtre også stillede velvilligt op og var med til at gøre billederne sjovere, hyggeligere og mere personlige.
Jeg synes en del af billederne blev ganske glimrende men når jeg ser på dem bagefter kan jeg godt ærgre mig over alle de forspildte muligheder. Hvorfor prøvede jeg ikke forskellige vinkler – hvorfor lavede jeg ikke The over the shoulder shot, The extreme close up og mange andre.
Jeg skal huske at spørge mig selv: Hvad ville Roger Deakins have gjort, hvad ville Emmanuel Lubezki gøre her, hvilke objektiver ville Stanley Kubrick have brugt i denne situation. Jeg ved godt at jeg laver stillbilleder og ikke laver film, men filmmagernes mindset er interessant at studere fordi de tænker i sekvenser, variation og historiens forløb.
Jeg kunne godt have lavet en mere varieret billedserie og næste gang bliver det bedre. Men lad nu ikke min flagellantisme ødelægge glæden ved den gode mad. 🙂 Gå ind og følg med på http://foodroar.dk, https://www.facebook.com/FoodRoar/ og https://www.instagram.com/niklas_foodroar/ og se også mine billeder på https://jesroger.dk – de bliver bedre og bedre 🙂
I’ll be back