BlogMission BurhøneNoflush

Den konfliktsky vægtløfter

Det er lørdag og selvom tiden er knap, da jeg står foran en lang rejse til Nordjylland, synes jeg det er vigtigt at jeg holder min skrivetradition ved lige.

I den forløbne tid har jeg skrevet lidt om en defekt i min bolig, som udlejeren har været længe om at udbedre. Alt for længe. Men pludselig skete der noget og nu er det ordnet.

Jeg skriver om det fordi jeg på samme tid er glad for at det er bragt i orden, men også kan mærke en let skuffelse eller ærgrelse, i et vist omfang. Givetvis fordi jeg var godt i gang med at  forberede mig på en konflikt, der, så vidt jeg kan se på diverse fora og diskussionsgrupper, er ganske udbredt, da udlejere kan være meget tilbageholdende med at sørge for udbedringer, og derfor opstår uoverensstemmelser.

En anden grund til at jeg føler denne skuffelse, er at jeg har overvejet om problemet er skabt af de universelle kræfter, en form for påvirkning der prikker mig på skulderen, klapper mig på ryggen, eller sparker mig i bagdelen, og vil fortælle mig at tiden er inde til forandring.

Når jeg kigger tilbage på mit liv, ser jeg at de gange hvor der har været turbulens og bølgegang, er der altid kommet noget godt ud af det. Positive forandringer, som jeg ikke ville være foruden, men som jeg naturligvis ikke havde nogen mulighed for at se, da jeg stod midt i kaos.

I løbet af den tid problemet har stået på, er jeg også kommet i kontakt med andre facetter af min personlighed, eksempelvis konfliktskyhed. Og selvom jeg opfatter tålmodighed, venlighed og rummelighed som absolut positive træk hos et menneske, kan de blive trukket så langt ud at det virker som svaghed og til sidst pinligt og skamfuldt.

Det gode er, at det er kommet frem i lyset, som Jung og Tolle sikkert ville sige, og nu kan jeg kigge på det og arbejde med det.

Tålmodighed og venlighed er positive træk, men man skal være opmærksom på at det kan opfattes som svaghed, og visse mennesker vil forsøge at udnytte det.

Som konfliktsky kan jeg også vælge om jeg vil være mindre venlig, og lægge det bag mig, eller om jeg vil forsøge at retfærdiggøre min adfærd for at ikke at tage det opgør med mig selv, og foretage nødvendige, men ubehagelige, forandringer.

“Vi prøver ikke at blive fri for det, der blokerer os, vi prøver at retfærdiggøre, hvorfor vi skal holde fast i det.” – Michael A. Singer – The Untethered Soul

Jeg havde forberedt mig på den kommende diskussion ved grundige undersøgelser af ejerforhold, kontakt til forskellige organisationer, og havde lavet et par forberedende emails med opsummering af tidligere korrespondance og var klar til den første konfrontatoriske henvendelse. Og så bliver problemet pludselig løst. Var det tilfældigt, eller mærkede udlejeren at stormen nærmede sig? Svaret får jeg aldrig.

Jeg kan føle mig som vægtløfteren, der har forberedt sig grundigt til turneringen, opvarmet, trænet og pumpet, og lige før han skal gå hen til stangen og løfte, bliver løftet aflyst.

To be continued … Crede et Vicisti – Tro og Vind