Om Jes

Jeg købte mit første digitale kamera i 2005 og jeg var hooked med det samme. Før dette fotograferede jeg, i perioder, meget analogfilm. Men jeg elsker kontrollen og muligheden for at se resultatet straks, som kun digitalkameraer giver.

Jeg er meget fascineret af mange former for billedmageri og den tilsyneladende simple proces det er at skabe et fotografi. I har tidligere malet og tegnet en hel del, men nu er det hele fotografi og digital. Dog har jeg eksperimenteret en del med at male mennesker og derefter tage billeder af dette. Det er sjældent det bliver succesfuldt, men af og til er jeg tilfreds. Jeg holder meget kunst og musik og er generelt facineret af kreative mennesker – det kan være kunst, tjene penge, forretninger m.m.

Jeg har tidligere været professionel golfinstruktør og har undervist i flere forskellige golfklubber. Det var der jeg udviklede den enorme tålmodighed jeg nu kan bruge når jeg laver headshots 🙂 Senere har jeg arbejdet med desktop publishing og lige nu er mit job webmaster på et stort dansk nyhedsmedie.

Jeg har ingen planer om at blive professionel fotograf. At arbejde med fotograferingen på deltid giver mig frihed til at lave det jeg holder af. Det skal være sjovt.

Jeg er fascineret af mange forskellige genrer inden for fotografiet – hovedsaglig portræt, fine art nudes og street photography. I har også lavet lidt produktfotografering.

Mine kilder til inspiration er personer som Peter Hurley, Joe McNally, Joel Grimes, Scott Kelby. Men også de gamle mestre som Henri Cartier-Bresson, Eugene Smith, Helmut Newton med flere.

Jeg elsker personer med passion, tålmodighed og med et stærkt drive og fokus.

Jeg stræber efter en simpel livsstil og forsøger at holde mine udgifter og materialistiske behov på et minimum. Med mindre det gælder fotoudstyr 🙂 Jeg er interesseret i Tibetansk buddhisme og mediterer en hel del. De buddhistiske belæringer giver perspektiv og kan lide at buddhismen er ateistisk og baseret på tanken om at jeg selv har det fulde ansvar for mit liv.

Jeg er single og har en adopteret søn der betyder alt for mig.

Kursus med Peter Hurley

I 2014 deltog jeg i et 8 ugers kursus og den verdensberømte headshot fotograf Peter Hurley. Det var interessant og jeg lærte meget. Det var ikke om fototeknik eller lyslægning, men kun om at få modellen til at agere foran kameraet og få det bedste frem i personen. Jeg overraskes stadig over hvor meget det betyder og at selv små ændringer har en stærk effekt. Læs mere om det her

Min første sejr i en fotokonkurrence

I marts 2013 vandt jeg en fotokonkurrence. Temaet var “vand”. Jeg indsendte et gadebillede og det blev valgt som vinder.

Link to Lightingrumors.com

I kan især godt lide lightingrumours.com’s beskrivelse af mit billede. “This excellent piece of street photography wins the coveted first place prize. The composition is just spot-on, while motion blur and shallow depth of field are used creatively for great effect. It is not at all easy to capture great street photography but here Petersen has nailed it with an image worthy of gallery space.”

Se foto i højere opløsning her

photocompetition victory screendump

profile-photo-wp

Min bedste ven og jeg til AC/DC koncert i Roskilde, Danmark 2015

In English