Blog

Alkoholpåvirket

I går var jeg påvirket af alkohol da jeg malede. Men dog ikke fordi jeg havde drukket det. 🙂

I min konstante søgen efter nye udtryksmuligheder, rettede jeg forleden dag opmærksomheden mod et produkt jeg ikke kendte ret meget til. Alkohol blæk. En farvetype der har har alkohol som base og er ligeså tynd som blæk.

Det kan bruges på mange måder, men bliver ofte brugt til at skabe spændende effekter ved at hælde det ud på specielt papir, der faktisk ikke er papir, men plastik – kaldet polypropylen. Det betyder at farven ikke trænger ned i papirfibrene, men lægger sig på overfladen, og mens den er flydende kan man opnå forskellige effekter fordi farven løber hen over materialet og kan blandes på de mest fantastiske måder.

Farven er som sagt tyndtflydende og intens, men kan fortyndes yderligere med 99% Isopropylalkohol

Jeg så en hel del videoer på Youtube og tænkte: “det ser dælme nemt ud, det vil jeg også prøve.” 

Så jeg købte 5 små flasker ink i forskellige farver og en A5 blok med 30 ark af det specielle polypropylen papir. Derefter en tur i Matas efter Isopropylalkohol, og i en helsekostbutik hvor jeg købte de sidste 3 pipetter de havde på lager.

Polypropylen papiret er ret kostbart, så det inspirerer ikke til at gå amok i de vilde eksperimenter. Så jeg startede på en plastiktallerken jeg havde i køkkenskabet, fra den gang jeg regelmæssigt tog på buddhacamp på Lolland, mediterede, lyttede til ophøjede belæringer og levede primitivt i pagt med naturen i 3-4 dage 🙂 Det var gode tider.

Jeg dryppede få dråber farve og sprit ud, og fandt hurtigt ud af at det ikke er så let – slet ikke. Det kræver meget øvelse. Farverne er  meget intense og det er svært at kontrollere og forudse hvad der vil ske når man hælder det på, og yderligere tilføjer Isopropyl alkohol. Mange bruger en hårtørrer til at flytte farven og få det til at tørre hurtigere. Da min frisure ikke kræver hårtørrer, måtte jeg bestille en billig model på nettet 🙂

Efter lidt øvelse forsøgte jeg på det rigtige papir.

Det gik ikke ret godt og det første forsøg med den magentarøde høne med den mørke plet, ligner en der virkelig har seriøse tømmermænd eller er ved at gå i opløsning 🙂

Måske kan man bruge dem som en Rorschach test 🙂 Hvad ser du?

Det tog lang tid før jeg så hønen til venstre med et par skudhuller 😀 Jeg tabte uheldigvis et par dråber mørk farve ned i den magenta. Men det er ikke den fysiske død – det er egoet der går i opløsning for at skabe plads til noget nyt, og en tilværelse i bedre balance.

Når farven er tør, kan man benytte akrylmarkers ovenpå, og på den måde fik den øjne. Jeg lavede to forsøg mere, og hønen med solen eller er det mars? – ligner nogenlunde. Men jeg har også her startet med akryltouch for at få en tegning, og har brugt fingrene til at flytte alkoholfarven – så gik det lidt bedre. Men det er ikke optimalt, da alkoholen opløser stregen og blander sort i blækket.

Om alkohol ink er en metode jeg vil bruge meget tid på, ved jeg endnu ikke, men det er sjovt at prøve og jeg vil selvfølgelig lave flere forsøg i de nærmeste dage. Der er meget teknik at lære.

Ofte er det uheld, fejl og mærkelige tilfældigheder der inspirerer til noget helt nyt.

I går skrev jeg et citat fra bogen “Seeren fra Andalusien” af Lars Muhl og jeg gentager det i dag fordi det er så godt og det passer til billederne.

“Et låst menneske er ikke noget tilbud til nogen eller til universerne.

Jeg forsøger at forvandle tankegange, karma og livsformål.

I det øjeblik må jeg opløse mig selv, min person, alt.”

Hønsene ligner virkelig nogen der er gået i opløsning, men det er en nødvendig fase for at komme videre i en ny livsbane.

Crede et Vicisti – Tro og Vind