Blog

Første uge som kunstner

Det er lørdag morgen og jeg vil skrive en status over den forgangne “arbejds” uge. Det var min første uge som freelance historiefortæller, maler, kunstner … – jeg har ikke fundet en god titel endnu og det er heller ikke vigtigt.

Jeg er stoppet som havemand, men har endnu ikke tilmeldt mig a-kassen og hele det menageri – så jeg svæver frit. Det betyder at jeg ikke har nogen indtægt. Det har været en fantastisk dejlig uge. Masser af tid til at gøre det jeg holder af.

Jeg har en følelse af at det “nok skal gå” og jeg har søgt et par jobs, har et par freelance hækkeklipper opgaver i sigte om et par uger, og har flere jobs der skal søges.

Er det ikke selvmodsigende at søge jobs når man forsøger sig som selvstændig? Jo, men jeg er også realistisk 😃

Min første tanke var “hvad laver man egentlig som selvstændig?” – ja det var nok en god idé at producere nogle billeder, hvis det er det jeg skal forsøge at tjene penge på 😃 Genialt tænkt.

Jeg har leveret 2 billeder i denne uge, men selv jeg kan regne ud at med de lave priser jeg tager, kommer jeg ikke til at leve af det. Men det er fint nok, for jeg skal lige vænne mig til den nye situation, og at tage penge for noget jeg er glad for at lave, er grænseoverskridende OG jeg er jo også stadig i en meget tidlig fase, en søgende, en lærling, så derfor må man acceptere en lavere hyre. Og selv mindre beløb hjælper.

Billedet til venstre har jeg tidligere delt. Det er det tilbagevendende tema med en have med med vilde blomster og høns. Men der var noget ved det billede i den oprindelige version der ikke fungerede. Jeg kunne ikke finde ud af hvad det var, og gik og skulede på det i længere tid. Og pludselig kunne jeg se hvad problemet var. Der var ikke lys i valmuerne. Nu har jeg arbejdet med billedet, og jeg synes det er bedre.

Jeg lavede også et lille studie af valmuer. 3 tegninger med 3 forskellige farvetyper. Valmuen til venstre er malet udelukkende med akrylmarkers, og er derfor begrænset til de nuancer jeg har i min samling og de tricks man kan finde på. Det midterste er malet med rigtige akrylfarver, men jeg synes ikke jeg helt ramte nuancerne – og det sidste er tegnet i kul, og farvelagt med akvarel. Det er ikke genialt, da kullet blander sig med farven og gør den grumset. Jeg synes ikke valmuerne er fremragende, men de er rimelige, i betragtning af at jeg er begynder. Men der er mange ting der skal læres og indøves og det glæder jeg mig over, og til.

Apropos læring, har jeg købt en gammel bog, “Creative Illustration”, fra 1947 af den berømte illustrator, tegner og maler, Andrew Loomis. Han var mest kendt i den kommercielle verden, og huskes i dag nok primært for sine fantastiske instruktionsbøger om tegne og maleteknikker, anatomi, komposition og meget andet. Det er en stor, tyk og tung bog, den dufter som en gammel bog skal og er tæt pakket med guldkorn om emnet. Loomis evner som lærer og formidler er i særklasse. Han kunne sit håndværk til fingerspidserne.

Så det har været en dejlig uge, og bare rolig, det skal nok gå 😃

Crede et Vicisti – Tro og Vind