Blog

Nyt navn

Dagens billede er chokolade fra Lene Evers Chololade i Stege. Jeg besøgte hende for nogle uger siden. Jeg fik nogle prøver på hendes fantastiske chokolade og fotograferede det, inden jeg spiste det. Det var godt.

Men dagens indlæg har intet at gøre med chokolade. Det skal handle om at domænenavnet, Habithacker.dk, udgår til fordel for det langt mere sigende og logiske Dreamjobs.dk

Så den korte version er: Habithacker.dk er udgået og alt indhold er flyttet til Dreamjobs.dk

Du behøver derfor ikke at læse resten af denne artikel.

Men sidder du nu alligevel, som rigtig mange sikkert gør, og tænker: “Men hvorfor kaldte han det overhovedet Habithacker? Ja så kan du få forklaringen ved at læse videre.

Folk der kender mig, ved at mit håndværker projekt er noget der ligger mig på sinde. Jeg tænker på det hele tiden og jeg taler om det hele tiden. Også til folk der helt tydeligvis ikke er særlig interesset.

Men det gav jo ingen mening at kalde det habithacker. Projektet handler om at fotografere håndværkere, og høre deres historie om hvorfor de valgte netop dette fag.

Forklaringen ligger i projektets tidligste stadie. Den oprindelige idë var at jeg gerne ville ud og prøve forskellige jobs for at se om det var noget for mig. Mit ansættelse som webmaster på Ekstra Bladet var blevet opsagt. Jeg fik tilbudt et job på halvtid, men sagde nej tak. Det var tid at prøve noget nyt og give det min fulde opmærksomhed.

Jeg synes det var en god idé at “hacke” min vaner. At komme ud og prøve noget andet. Ud af hamsterhjulet og åbne mig for nye muligheder.

Apropos vaner, så vil jeg anbefale at du læser bogen, “Atomic Habits” af James Clear. Meget velskrevet bog om hvordan man bygger nye vaner, kommer af med gamle og forstår vanens natur.

Jeg var ret vild med ideen og brugte meget tid på at formulere en ansøgning til det første sted jeg ønskede at kontakte.

Men efterhånden som jeg tænkte over det, lød det som en vanskelig idé at gennemføre. Erhvervspraktikanter er sådan lidt besværlige og nogen man skal underholde og aktivere. De forstyrrer det daglige arbejde. Så hvem vil tage mig ind. Jeg blev i tvivl. En tidligere kollega hjalp mig med at få styr på ideen og hun sagde direkte at ideen var dårlig og uklar. Hun havde ret, men jeg var ikke helt klar til at indrømme det.

Det var en grå søndag eftermiddag. Jeg var sulten, men gad ikke tilberede mad. Jeg gik derfor over til en nærliggende grillbar og bestilte en dobbelt cheeseburger.

På vej hjem med min burger i en hvid plastikpose, tog jeg beslutningen. Jeg besluttede at give slip på ideen. Turen tager 6 minutter til fods.

Inden jeg var hjemme havde jeg ændret projektet til det det er nu. Jeg kontakter håndværkere og kunsthåndværkere og får lov til at besøge dem i deres værksteder. Jeg fotograferer dem mens de arbejder. Jeg får et lille indblik i deres arbejde og hører deres historie.

Jeg skulle aldrig have bestilt en dobbelt cheesburger, for jeg kunne ikke spise den. Men du ved hvordan det er når man er sulten?