Blog

Nytårsforsæt på en anden måde

Jeg lægger ikke skjul på at jeg er stor fan af Tim Ferriss.

Jeg vil ikke bruge tid på at skrive om ham i denne historie, for det er let at finde informationer om ham, og desuden har jeg tidligere skrevet om ham i dette indlæg.

Derimod vil jeg gerne fortælle om hans fremragende ide til at lave nytårsfortsæt. Den bryder med tradtitionerne, og er meget kraftfuld.

Hvis du hellere vil læse Tims eget indlæg, er linket her.

I stedet for at lave nytårsfortsæt baseret på, mere eller mindre, klare forestillinger og hensigter for det kommende år, anbefaler Tim at man kigger tilbage og gør status over det forløbne år.

Man finder de oplevelser der gav glæde og energi og planlægger flere af samme slags i det kommende år. Og man laver en liste over de dårlige oplevelser og forsøger at undgå de mennesker og hændelser der gav skabte disse.

Herunder følger min oversættelse af Tims anbefalede fremgangsmåde.

Metoden

Find en blok og lav to kollonner: Positiv og Negativ

Kig i din kalender for det forgangne år, og for hver uge, noter de oplevelser, aktiviteter, mennesker, der skabte positive og negative følelser og tanker. Skriv dem ind i de respektive kolonner i skemaet.

Når du har gennemgået hele året, skal du kigge på dine noter og spørge: Hvilke 20% fra hver kolonne, producerede de mest kraftfulde og pålidelige resultater. Altså både de positive og negative.

Baseret på dine svar, laver du nu en liste over de positive ting du vil planlægge mere af i det kommende år. Skriv det ind i din kalender. Lav aftaler med dine venner og book og forudbetal aktiviteter, oplevelser og målsætninger, som du ved har en positiv effekt. Det er ikke virkeligt før de er i din kalender.

Det var første trin.

NOT-TO-DO liste

Trin 2 er at skrive dine negative oplevelser på en NOT-TO-DO liste. Denne liste skal placeres så du kan se den hver morgen, de første 2-3 uger af det nye år.

Det er listen over de mennesker, handlinger og oplevelser, som du ved vil gøre dig i dårligt humør og tage din energi. Så lad endelig være med at skrive dem i din kalender fordi du føler du bør, på grund af skyldfølelse, FOMO eller andre dårlige grunde.

Og husk, det ikke er nok bare at fjerne det negative. Dette skaber kun et tomrum. Få de positive ting ind i din kalender så hurtigt som muligt, inden den bliver fyldt med meningsløse ting der ellers vil fylde dagene.

God fornøjelse og godt nytår.

P.S.

Jeg tog billedet af måneformørkelsen d. 27.7.2018. Det var en smuk og magisk oplevelse og jeg er glad for at jeg fik muligheden.

Den 16.7. 2019 er det 50 år siden mennesket satte foden på månen for første gang. Det var et ambitiøst mål og det lykkedes.

Og apropos Månen og positive oplevelser, vil jeg varmt anbefale at du ser udstillingen om Månen på kunstmuseet Louisisana. Men skynd dig, den slutter d. 20.1.2019