Blog

Reflekterende og lysende mennesker

Kl. er 5.21 søndag morgen. Jeg har lige spist min morgenmad – en omelet – som jeg gør hver dag. Men i dag var den lidt anderledes, for æggene kom fra et økologisk landbrug beliggende ved Sorø. Det hedder Bromme Mølle og jeg besøgte stedet i går. Da jeg åbnede æggebakken blev jeg glædeligt overrasket over at æggene havde de flotteste forskellige farvenuancer. Fine lyse pastelfarver, grå, grønne, beige og brune. Det er jeg ikke vandt til. Jeg havde lyst til at fotografere dem når solen stod op, lyset kom til stede. Men jeg kunne ikke vente, så de røg på panden og de smagte fantastisk. Nu er jeg mæt og tilfreds og kan koncentrere mig om at skrive lidt.

I går hentede jeg en pakke hos den lokale GLS afhentningsbutik. Jeg havde igen bestilt nye kunstnermaterialer og denne gang noget ret specielt, nemlig guld 🙂 Farven forsøger at ramme det gyldne og jeg har valgt 3 forskellige nuancer og en bronze. De adskiller sig fra normale farver ved at have et genskin, så de ligner metal.

Den skinnende effekt er skabt ved at iblande fint pulveriseret Mica, i farven. Mica er et mineral fra klipper af vulkansk oprindelse. Det er rart at vide 🙂

Jeg synes det er på sin plads at sige tak til jer der køber mine billeder, for dels er det opmuntrende at tænke på at de hænger rundt omkring i Danmark, og dels går indtægterne ubeskåret til at købe nye materialer. Jeg foretager ikke ugennemtænkte spontane indkøb 🙂 – men jeg kan godt lide at afprøve materialer og farver jeg ikke føler mig helt sikker på. Det har i flere tilfælde medført interessante eksperimenter og uforudsigelige resultater.

De gyldne nuancer hører til den usikre kategori, men da jeg påførte dem papiret, og mine fingre, straks efter jeg havde flået æsken åben, kunne jeg mærke at der kom et par ideer der skal afprøves 🙂

Jeg tænkte lidt over hvor mærkeligt det er med skinnende objekter – de er meget afhængige af omgivelserne og det lys der falder på dem. De er ikke i sig selv lysende og kan være kedelige og intetsigende.

Mennesker kan lyse i mørke, men de fleste mennesker lyser først op når vi tilføres energi udefra, og bevæger man sig i forkerte omgivelser og med mennesker der ikke opbygger, skal man være usædvanlig kraftfuld hvis man kan sende lys. Opbakning, opmuntring, sparring og inspiration betyder meget og det er vigtigt at vælge sin omgangskreds med omhu og kritisk sans. Man skal være varsom med at tilbringe tid med “batterityve” og man skal passe godt på sig selv.

Jeg besøgte Bromme Mølle fordi ejeren var så venlig at invitere mig ned og se deres høns. Hun havde hørt at jeg søgte steder hvor jeg selv kan fotografere høns, da jeg gerne vil studere dem grundigt, og have gode referencefotos til brug for fremtidige malerier og tegninger. Jeg blev introduceret til stedet og fik lov til at være alene med dyrene – Birgitte havde også travlt med de mange gøremål der altid er på sådan et sted.

Jeg gik ind i hønsehuset med ret unge høns og i starten skabte det lidt furore og nervøsitet, men jeg satte mig på hug og forholdt mig roligt. Efterhånden faldt der ro over dem og de genoptog deres hverdagsaktiviteter. De fleste var ligeglade, nogle lå og hvilede og et par stykker var meget nysgerrige og kom meget tæt på mig og skulle lige checke hvad jeg var for en fætter der havde forstyrret deres lørdag eftermiddag.

Jeg fik nogle glimrende og brugbare billeder, et hyggeligt møde med Birgitte og nogle velsmagende æg 🙂

Crede et Vicisti – Tro og Vind