Blog

Vacciner, dansere og munke

Så anbefales det ikke længere at vaccinere små børn mod Sars-Cov2. Tænk at de er nået så langt i deres erkendelse. Virkeligheden indhentede dem trods alt, og de kan åbenbart se på meningsmålingerne at der ikke længere er noget at hente i at fremture med den tåbelighed.

Men det er en stor lettelse for mig.

Jeg har malet et dansebillede. Først vidste jeg ikke hvorfor, for jeg kan ikke danse og har heller ingen interesse i dans. Jeg synes det er dejligt når folk danser, for så er de glade, for det føles godt, for dem. Det er bare ikke noget for mig. Men hvorfor dansebilledet.

Så gik det op for mig at det var min underbevidsthed der mindede mig om passager fra bogen Seeren fra Andalusien, af Lars Muhl.

Seeren bruger ved flere lejligheder, udtrykket at danse i livet.

Her er et eksempel:

“Hvis man skal kunne åbne sig helt og uforbeholdent over for energierne, er der ikke plads til en personlighed, der først og fremmest er bundet til ambitioner i den ydre verden. Også jeg afvikler og har gjort det længe. Det kræver virkelig humor. Sådan bliver man kosmisk danser.”

Jeg afvikler også. Men jeg skal tjene penge, så en vis kontakt med den ydre verden er nødvendig. Jeg passer mit job, men er parat til at forlade det, når som helst.

Den seneste tid har jeg læst en hel del bøger af Thomas Merton. Han levede som katolsk munk i det berømte kloster Gethsemani Abbey i Kentucky, men var en fantastisk forfatter, og skrev utallige bøger. Merton mistede sin mor og far da han var henholdsvis 6 og 15 og havde derefter kun sin broder, der også døde i et flystyrt, som pilot i 2. verdenskrig. Han var en mand af verden, en levemand der som ung festede, drak og havde kvinder. Han studerede i London og senere på Columbia University i USA. Men han følte i stigende grad at livet var meningsløst og fyldt med frygt. Han skrev til Gethsemani Abbey og fik lov til at komme ind. Her boede og levede han, skrev bøger og fik også lov til at rejse. Han var meget åben overfor andre religioner og filosofier, især havde han stor interesse for østens filosofier som buddhisme og hinduisme, med flere. Han nåede også at møde Dalai Lama, der betragtede ham som en god ven. Desværre døde han alt for tidligt, som 53 årig i 1968, på grund af elektrisk stød fra en defekt elektrisk ventilator på et hotelværelse i Bangkok.

Men hans bøger er værd at læse for han var en meget eftertænksom mand.

Crede et Vicisti – Tro og Vind – For børnenes skyld