BlogMission Burhøne

At skabe plads til nyt

Jeg har beskrevet et lille igangværende projekt, der i al sin enkelhed går ud på at skabe et tilbage- og overblik på året 2023. Da jeg for nylig sad og tænkte tilbage på året, der på mange måder har været usædvanligt, og omskifteligt, på godt og ondt, fik jeg lyst til at kortlægge det, genkalde mig begivenheder, se billeder og memorabilia.

Måske for at se om der er et mønster? Måske er det bare den mørke årstid, der inviterer til introspektion og refleksion.

Jeg bliver af og til overrasket over at hændelser jeg føler er sket for meget lang tid siden, faktisk ikke er længere væk end nogle få dage eller uger. Således også med ovenstående projekt, som jeg har en følelse af at have været i gang med i meget lang tid, men det er blot 1 måned siden jeg startede.

Jeg tænker over tendensen til at dele tiden ind i øjeblikke, fortid, nutid og fremtid, men måske er det helt forkert, og bør ses som et rum for alle oplevelser foregår. Og som en af mine  inspirationskilder Eckhart Tolle konstant minder om, er der jo kun nuet. Når den fremtid vi glæder os til, eller frygter eller bekymrer os om, når frem, er den også et nu.

Det er som om tiden er en beholder, ikke usammenhængende fragmenter. Vi har bare valgt at inddele den i segmenter, og det er også meget praktisk i visse henseender.

D. 12.11.2023 skrev jeg en historie om transistorradioen. Det var selvfølgelig blot et påskud til at skrive en historie om frekvenser, og om min, og Buddha’s, holdning til menneskets bevidsthed, og hjernens rolle som modtager og omformer af radiostationer, til tanker, og ikke skaberen af disse. Ved at dreje på knappen, tuner man ind på andre frekvenser, men de udsendelser, man ikke ønsker at høre, er stadig i æteren.

Et andet lille projekt jeg har i gang, helt givet i familie med ovenstående, er en oprydningsproces af objekter jeg ikke har brugt i længere tid. For mange år siden fik jeg af en god ven en bog der hedder “Ryd op i dit rod” af Karen Kingston, og den lille letlæste bog inspirerer mig den dag i dag. Ting er mere end ting. Det er drømme, forventninger, emotionel tilknytning til fortid og fremtid.

I går solgte jeg en Zhiyun Weebill S gimbal, som jeg købte i 2020, men aldrig har brugt til noget i praksis. Dens funktion er at hjælpe med at lave håndholdte videooptagelser, der bliver bløde og flydende hvis man lærer at bruge den rigtigt. Jeg havde overvejet i lang tid, om det var dumt at have den liggende, men der knyttede sig en drøm, en hensigt, til den, og jeg var fascineret af teknologien, så det tog sin tid. I går sendte jeg den til en mand i Risskov ved Aarhus og det føles godt og rigtigt. Jeg vil gerne lave mere video, men jeg er ikke gimbal-typen.

Mit kronologiske 2023 opsummeringsprojekt bliver stadig opdateret, selvfølgelig nu med mindre begivenheder, og da fortiden har indhentet mig, sker opdateringerne også i nutid, så det er nemmere.

Jeg er ikke god til at sætte konkrete specifikke mål, men foretrækker at rydde bulen og skabe plads til det universet tilbyder.

Sjovt nok fik jeg lige i dette sekund en anbefaling fra min dreng, af en bog der hedder: “The Power of Ambition – Unleashing the Conquering Drive Within You” – af Jim Rohn.

Det lyder som det modsatte af Eckhart Tolle? Så jeg har købt den og vil lytte.

To be continued …

Crede et Vicisti – Tro og Vind