Blog

Buddhisme i Sverige

Dagens historie, og skriveøvelse, skal handle om en lille udflugt jeg lavede i 2018. Det var et underligt år. Der skete både gode og dårlige ting og de dårlige havde ofte sine gode sider og påvirkede mig positivt. Jeg besluttede mig for at køre til Sverige og besøge to buddhistiske centre, som jeg havde fundet frem til.

Min gode ven kørte med og det var hyggeligt. Det ene center lå ca. 15 km fra Lund og var drevet af folk fra Thailand. De var meget søde og gæstfrie.

Derefter kørte vi til Bjuv, der ligger lidt mere nordligt, ca. 25 km fra Helsingborg. Dette center er vistnok Vietnamesisk, og vi blev modtaget af en kvinde. Det er hende på billedet. Hun kunne ikke sige et ord på engelsk eller svensk, og hverken min ven eller jeg, kan tale vietnamesisk. Men vi havde alligevel en god kontakt. Hun viste os rundt og sad hos os. De lavede kaffe og tilbød os mad og frugt, som smagte helt fantastisk.

Jeg spurgte om jeg måtte tage et billede af hende, ved siden af Kærlige øjne, som er et symbol der skal hjælpe til at udvikle medfølelse og kærlighed.

Det var ikke mig der bad hende om at sætte hænderne sammen i en hilsen. Det gjorde hun selv.

Jeg er glad for oplevelsen og jeg er glad for billedet.

Inden buddha døde, sagde han. Tro nu ikke et ord af det jeg har sagt, bare fordi det er mig der har sagt det. Undersøg hvordan det passer med dine egne erfaringer og vær kritisk. Vær dit eget lys. I en tid hvor blind autoritetstro og ukritisk flokdyrsmentalitet har vist sit ansigt meget tydeligt, er ordene mere relevante end nogensinde.

Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at udvikle medfølelse og kærlighed til dem der har en anden mening. Det gælder, ikke mindst, mig selv 😀

Det var dagens historie og billede.