Blog

En epoke er slut

Jeg vil gerne skrive en lille historie om mit fotostudie. Eller rettere, det fotostudie der ikke længere eksisterer.

Jeg købte mit første digitale spejlreflekskamera i 2006. I den periode faldt prisen på den type kameraer og folk med almindelige indtægter, kunne få råd til at købe et.

Så skete der det, at jeg mødte en kvinde. Ja, jeg er jo også bare et menneske. Hun var fotogen og syntes det var sjovt at være model for mig. Hun havde selv en kreativ baggrund som professionel danser og hun delte, og forstod, glæden ved den kreative process.
Det legende, eksperimenterende og det søgende. Og at det ikke altid bliver gode billeder, men at processen ofte er det sjoveste. Og at det er her der kan opstå nye ideer, man kan gribe, hvis man opdager dem.

Relationen holdt ikke og jeg mistede min model og muse.
Jeg havde fået lyst til at fotografere mennesker og ville gerne fortsætte. Men jeg manglede modeller, så hvad skulle jeg gøre. Jeg startede med at spørge et smuk pige jeg kendte og hun ville heldigvis gerne være med til at lave en serie portrætter. I den følgende tid gjorde jeg hvad jeg kunne for at skaffe nye modeller. Det mest nærliggende var naturligvis at benytte forskellige dating websites. Jeg mødte mange mennesker og det var sjovt, hyggeligt og kreativt. Mange forskellige genrer er blevet udforsket.
Det var portrætter og alle mulige eksperimenterende billeder. Det kunne være enkeltpersoner, par, familier, og jeg kunne også finde på at hælde maling ud over folk. (Se billeder her) Nogle gange også nøgenhed (Se billeder her). Jeg har også lavet produktfotos og det årlige familie gruppebillede, som min lillebror gerne vil give familien og svigerfamilien, til jul. Det er blevet en hyggelig tradition.
I 2014 deltog jeg i et fantastisk headshot kursus hos fotografen Peter Hurley. (Se billeder her) Kurset varede 2 måneder og da jeg søgte prøvemodeller til at øve de nye teknikker, havde jeg en sand folkevandring af tålmodige mennesker gennem studiet. Det var sjovt og lærerigt.

Jeg kunne blive ved, for der er sket meget i det lille rum. Men de sidste par år har jeg gradvist mistet interessen for at bruge studiet. Der er for lidt plads til at eksperimentere med lyset og jeg gentager mig selv.

Jeg har stadig lyst til at fotografere, men vil hellere ud i naturen. Jeg vil gerne fotografere dyr og planter, havet og lyset. Også meget gerne mennesker, men i et andet miljø end i et lille rum med kunstigt lys.

Og da studiet ligger i mit private hjem, giver det nu god mening at nedlægge det og igen indrette rummet som en almindelig stue. Jeg er også blevet farfar og vil gerne have mulighed for at invitere mit barnebarn til at besøge mig i et mere normalt hjem. Hvis hun da har lyst til det.

Jeg har lavet et lille galleri med en samling af billeder taget i studiet. (Se billederne her)

Har du lyst og tåldmodighed kan man finde langt flere i dette uoverskuelige website. (Se sitet her)

Venlig hilsen

Jes