BlogIngen brok

21 dage uden brok. Slut

Det er nu 21 dage siden jeg startede non-brok udfordringen. Nu er det slut.

Efter min egen opfattelse, er det gået ret godt og jeg mener ikke jeg har overtrådt de gældende regler. Så armbåndet sidder stadig på samme arm. Det er selvfølgelig min egen vurdering og der er ingen dommer der kan modsige mig.

Og selvom jeg lever et forudsigeligt og fredsommeligt liv, har jeg også været ude i virkeligheden og hverdagen og blevet påvirket af de små problemer dagen giver. Dagligt udsættes jeg for offentlig transport, jeg har været to gange i Ikea og samlet et køkkenskab.

Det er selvfølgelig intet i forhold til de mange der har det langt hårdere. Dem med knirkende parforhold og nyfødte børn der tager nattesøvnen, stressende job og hvad der ellers kan bringe mennesker ud af fatning.

Du tænker måske om jeg nu har så meget opsparet frustration at jeg vil brokke mig over alt muligt i den kommende tid.

Det håber jeg ikke. Tværtimod har jeg nye og mere ambitiøse planer.

At undgå højlydt brokkeri og beklagelser, er ikke noget større problem for mig. Næ den store udfordring er at monitorere mine tanker og selv vælge hvad jeg vil tænke på. Se DET er en udfordring og det bliver det næste.

Lad mig give et eksempel. Forleden dag gik jeg igennem en smuk park, i nærheden af min bopæl. Jeg skulle købe nogle fornødenheder i et nærliggende supermarked. Solen skinnede, alle træer og buske var sprunget ud. Det var en smuk tur.

Jeg mødte en dame der gik imod mig på samme sti. Hun havde sin hund med og den var ikke i snor, som den skal være. Jeg er egentlig ligeglad for jeg er ikke bange for hunde, men det er der nogen der er. Både voksne og børn. Derfor irriterede det mig at hun ikke respekterede denne regel.

Jeg ikke ønskede at tænke denne tanke. Jeg vil helst være ligeglad og ikke bruge min hjerne på det. Jeg nåede at tænke over at jeg ikke vil tænke tanken, men jeg kunne ikke slå den ud af hovedet. Og jeg nåede at blive irriteret over at hun ikke respekterede reglen og ikke tog hensyn til dem der ikke kan lide løse hunde og jeg blev irriteret over at jeg blev irriteret fordi jeg ikke kunne tænke på noget andet.

Jeg håber jeg forklarer mig tydeligt.

Så non-brok projektet er slut. Operation tankekontrol er startet.

Venlig hilsen

Jes