BlogMission Burhøne

Et menneske er ikke en maskine, Mette Frederiksen er ikke Gud

Jeg har arbejdet lidt mere med pastellerne, men jeg føler at 5-6 nuancer er lidt for begrænset og begrænsende, og har en følelse af der skal ske mere. Det gør ikke så meget, det er blot et test for at få en fornemmelse af materialet. Men det tager tid at lære teknikkerne.

Jeg føler mig lidt tung i hovedet 😀 nej jeg har ikke drukket, men det var meningen at jeg ville skrive lidt mere.

I stedet vil jeg blot reklamere for Anders Kjærulfs bog “Analogiseringsstyrelsen”

– som jeg endnu ikke har læst, men det skal jeg i nær fremtid.

På omslaget står: Bogen er 100% analog, afgiver ikke data og er garanteret fri for algoritmer.

Fordi verden er analog og mennesket smukt!

I december var jeg på en cafe i Roskilde med mit barnebarn og hendes mor. På bordet stod et lille skilt med en opfordring til at benytte deres app til at bestille mad og drikke. Jeg fandt det dybt besynderligt og gik naturligvis op og fortalte en rigtig levende ung pige hvad vi gerne ville spise og drikke. Jeg antager at cafeen har udviklet denne mulighed for at kunne spare personale, og/eller måske på grund af en irrationel berøringsangst hos visse kunder, efter den proportionsforvrængede Corona håndtering. Jeg gætter bare.

Der er mange gode ting ved den digitale verden, men desværre har udviklingen taget en uheldig drejning, og har skabt en distance mellem mennesker, har gjort livet besværligt for dem der ikke ønsker at rende rundt med en smartphone, og værst af alt er at teknologien, naturligvis, udnyttes af magtgale mennesker der ønsker at tracke, overvåge, kontrollere mennesker ned i mindste detalje.

Sådan skal det ikke være. Mennesker har ret til, krav på, og brug for en privatsfære – et rum vi kan være os selv, uden mistænkeliggørelse og overvågning, og vi har brug at tale med rigtige levende mennesker ude i det virkelige liv.

Jeg anbefaler at lytte til psykiateren Iain McGilchrist, der taler om hvor vigtigt det er at have kontakt til mennesker og ikke mindst en følelse af en spirituel forbindelse til noget større.

Mennesker ikke bare en maskine og Mette Frederiksen er ikke Gud.

Crede et Vicisti – Tro og Vind