BlogMission Burhøne

Frihed til at tænke

I går brugte jeg noget tid, ja, sandt at sige, ganske meget tid på at høre Eckhart Tolle. Tolle fylder meget i mine tanker og bevidsthed i denne tid. Eller rettere hans budskaber gør.

I et interview med Dave Rubin, citerede Tolle selveste Carl Jung, der angiveligt har sagt følgende:

“Menneskehedens største trussel vil ikke komme fra eksterne kilder som eksempelvis naturkatastrofer, krige eller sygdomme, men derimod kollektive psykoser.”

Citatet lader jeg lige stå lidt. Tag en lille pause og komtempler.

Jeg slog ordet psykose op, og her er et par beskrivelser:

“At være psykotisk betyder, at man har svært ved at skille virkelighed og fantasi.

Psykose kan opstå på baggrund af fysisk sygdom, psykiske lidelser eller alvorlig stress og belastning.”

“Det kan fx være, at man får vrangforestillinger eller sansebedrag, hvor man hører stemmer eller ser syner.”

Jeg hører til dem der mener at reaktionen på corona virussen var en vaskeægte massepsykose.

Jeg følger advokaten Louise Schelde Frederiksen – Jurist og Lektor, cand.jur

https://www.facebook.com/socialerettigheder

Hun hjælper folk der har brug for hjælp, men som har svært ved at navigere i systemet.

Er det ikke mærkeligt at en liberalist om mig, vi der ofte får skudt i skoen at vi ikke interesserer os for andre menneskers ve og vel, at mennesker bare må tage sig sammen og tage ansvar, at vi ikke har medfølelse, jungleloven, survival of the fittest, etc.. – kan have den interesse?

Men det undrer mig oprigtigt at det skal være nødvendigt for mennesker i nød at søge hjælp fra advokater og andre rådgivere, for at navigere i den danske, såkaldte velfærdsstat, for at få den påkrævede og berettigede hjælp. Og at der er mennesker der påtager sig opgaven, finder jeg beundringsværdigt.

Noget tyder på at systemet lover mere end det kan holde, og derefter må bruge store ressourcer på at forsøge at undgå at indfri løfterne.

Er det derfor at socialkammeraterne så småt er begyndt at preppe befolkningen til at de selv skal spare op til deres alderdom? – I landet med verdens højeste skatter og afgifter.

Eckhart Tolle fortæller at vejen til større frihed, er gennem bevidsthed og opmærksomhed, men, fortsætter Tolle, desværre lever de fleste mennesker i et “tankerum”, og tror at deres tanker er virkeligheden, at tankerne er deres identitet og personlighed og at de selv har valgt dem.

Derfor kan det lade sig gøre at starte en panik på grund af en virus der overleves af 99,7% i gennemsnit – fordi medierne sagde den var farlig og hvem styrer medierne?

De fleste journalister er ikke bevidste mennesker, men opvokset i systemet, der nu betaler deres løn.

Bevidsthed betyder at man er opmærksom på tankerne, og man har skaber en distance, et rum, måske kun i ganske korte øjeblikke, men man begynder at forstå at man ikke nødvendigvis skal tage tankerne seriøst, og at de ikke nødvendigvis er ens egne, men kan være plantet af tv, sociale medier, forældre, eller andre kilder der har et ønske om at kontrollere omverdenen.

Af og til tænker jeg den mærkelige, og selvfølgelig helt hypotetiske tanke: Hvem ville jeg helst tilbringe en time eller to med i samtale, hvis jeg selv frit kunne vælge blandt dem jeg finder mest interessante. Jeg er kommet frem til et lille udvalg, og de er følgende: John Cleese, Jordan Peterson, Iain McGilchrist og selvfølgelig Eckhart Tolle.

Jeg ved ikke hvad jeg skulle sige til dem, men jeg tænker at det bedste måske blot ville være at tie stille og lytte. Der er ingen kvinder i blandt, men jeg kører ikke med kønskvotering.

Dog kunne Christine Stabell Benn godt være på listen, så det er ikke fordi jeg har noget imod kvinder.

Apropos John Cleese, så hørte jeg ham gentage et citat fra en psykolog han i tidernes morgen arbejdede sammen med.

“If people can’t control their own emotions, then they have to start trying to control other people’s behavior” – Robin Skynner

Men tilbage til at skabe rum om sine tanker. I går gik jeg et skridt videre. Ikke alene skabte jeg afstand til mine tanker, jeg havde det som om jeg gik ved siden af mig selv 🙂

To gange forsøgte jeg at lave multicam videooptagelser med henblik på at øve redigering i Davinci Resolve, og begge gange lavede jeg fejl i kameraernes indstillinger, så lyden ikke blev registreret. Den ene gang ulejligede jeg mig ikke med at checke om den eksterne trådløse Røde Go mikrofonstik sad korrekt i Sony A73 kameraet, og i andet forsøg, valgte jeg en forkert indstilling på det lille Sony E10, så optagelsen blev udført i S&Q mode, der er slowmotion og uden lyd.

Men det bekymrer mig ikke, for sådan er det ofte når man arbejder med sindet. Jeg har oplevet det før, og det er et godt tegn på at der flyttes rundt på møblerne, så at sige.

Nu skal denne historie snart slutte, men jeg vil afslutningsvis fortælle at jeg med stor sandsynlighed snart skal på kursus i at køre en teleskoplæsser, en maskine man kan kalde en gaffeltruck på steroider, og det ser jeg meget frem til. Jeg kan nemlig godt lide at kontrollere maskiner, der giver mig følelsen af styrke. Jeg vil ønske at Mette F. vil tage et gaffeltruckcertifikat, og lade mennesker være i fred. Vi kan godt selv finde ud af at leve.

Crede et Vicisti – Tro og Vind