Blog

Helikoptertur og Mors dag

For et par uger siden skrev jeg en historie om en mand der er træt af sine gamle vaner. Han ønsker at tænke nye tanker, sige andre ord og gøre noget han ikke plejer. Han vil udvikle nye færdigheder og udtrykke sig på nye måder. Som du allerede har gættet handlede det, igen, om mig selv.

Forleden dag gik det op for mig, at jeg faktisk har gjort et par ting jeg ikke plejer.
Men jeg konstaterede også at jeg ikke havde været bevidst om handlingerne, før jeg udførte dem. Det gik først op for mig bagefter. Jeg havde denne “Hov, hvad var nu det jeg gjorde, det plejer jeg da ikke” oplevelse.

Jeg synes man skal være glad og stolt når noget lykkes og det er også godt at forankre sin gode oplevelser i hukommelsen. Derfor vil jeg skrive nogle små historier om disse oplevelser

Den første oplevelse udspillede sig på et Kræmmermarked i den by jeg bor. Sammen med min dreng, hans kæreste, deres lille datter på 8,5 måned, og min drengs mor, drog vi afsted. Vejret var fantastisk og der var mange mennesker. Der var boder med alverdens produkter, et tivoli og meget andet.
Ingen af os har nogen særlig interesse i kræmmermarkeder, men vi syntes det var hyggeligt at tage på en lille udflugt sammen.

Blandt de mange forlystelser var også en helikopter der fløj rundture med passagerer. Det var en 4 personers helikopter, med plads til 3 passagerer. Pludselig siger min drengs mor, at hun vil prøve en tur og hvis andre vil med, vil hun gerne betale.
Min drengs kæreste sagde hurtigt ja, selvom hun aldrig før har prøvet at flyve.
Min dreng ville ikke med, da han ville passe deres datter. Og jeg sagde også nej tak. Jeg er ikke bange for at flyve, men jeg bryder mig egentlig ikke om det, og jeg syntes også det var ret dyrt, selvom det ikke var mig der betalte.

Men de to piger ville ikke tage afsted hvis jeg ikke tog med. Og så sker det. Jeg hører mig selv sige: “Ok – jeg tager med”. Jeg forventede at jeg ville blive nervøs, men det skete ikke. Vi betalte og ventede i en kort kø, på vores 10 minutters flyvetur. Vi steg ind i den lille helikopter med rotoren snurrende over os, og vi fik en skøn tur over byen og fjorden. Vejret var perfekt og sigtbarheden fantastisk. Jeg nød hvert sekund og følte aldrig nervøsitet.

Først noget tid efter landingen, gik det op for mig at jeg havde gjort noget jeg ikke plejer.

Mors dag

Det var Mors dag i går. Jeg har altid opfattet den dag som et kommercielt tiltag for at få folk til at købe blomster, chokolade og alt muligt andet. Det er der heller ikke noget galt i, men ikke noget jeg gik op i og heller ikke en dag jeg sendte lykønskninger.
Men på Mors dag, for nogle dage dage siden, besluttede jeg mig for at sende min søns kæreste et ønske om en god Mors dag. Jeg mente det oprigtigt, for jeg synes hun er en fantastisk mor for deres datter, på snart 9 måneder. Hun er gået helt ind i moderrollen og det er dejligt at se. Jeg er glad for at min dreng og hende har mødt hinanden og jeg håber de skal være sammen for evigt. Jeg holder meget af hende og jeg værdsætter hendes selskab, hendes beskeder og især når hun sender billeder og videoklip af deres lille datter.

Det gik op for mig at jeg igen havde gjort noget jeg ikke plejer.

Lidt senere skrev jeg en mail til en god ven der er mor til to piger, og hun fik også en hilsen. Og jeg gjorde det 2-3 gange mere samme dag. Også til min egen mor, som havde inviteret til frokost senere på dagen. Jeg købte endda blomster til hende. Blå Hortensia. Jeg skriver ikke dette for at påstå at jeg er et godt menneske, for det er jeg ikke, men fordi jeg glæder mig over positive forandringer, når de sker.

Jeg synes vi skal huske at værdsætte kvinderne i vores liv og i verden. Vi skal behandle dem med respekt og kærlighed. Ikke kun på Mors dag, men hver eneste dag.