Blog

Hjemmebrændt

Dette skriveri hænger ikke helt sammen, men ud skal det

Virus vanviddet kører på fuld drøn, men flere og flere opdager at de bliver ført bag lyset. Forleden dag kom jeg til at tænke på hjemmebrændt alkohol. Jeg drikker ikke ret meget alkohol, så det er ikke fordi jeg har noget problem 🙂 men jeg erindrede en lang og interessant dokumentarfilm jeg så for nogle år siden. Den handlede om Forbudstiden i USA. Det var en periode fra 1920 til 1933 hvor emsige politikere m.fl., mente at alkohol skulle forbydes og det blev det.Men befolkningen mente noget andet. De ville have alkohol og i løbet kort tid, gik driftige folk i gang med at levere varen. Da det var ulovligt, var det forbundet med stor risiko, men den var der folk der var villige til at tage. Der var mange penge at tjene. Historikere mener, at det var den periode der lagde grunden til det vi kalder “organiseret kriminalitet” og mange gangstere, med tilhørende bander, startede deres “karriere” i denne tid. Den mest kendte er nok Al “Scarface” Capone, men der var mange andre. De blev velhavende og magtfulde, om end ofte med en kort gennemsnitsalder, på grund af den risikable branche de havde valgt. Det var derfor meget let at få fat i alkohol. Der blev dannet smugkroer, og mange butikker solgte alkohol i det skjulte. Politifolk var lette at bestikke, da de fik en dårlig løn, og sikkert også selv kunne se det tåbelige i forbuddet. Så det var generelt ikke noget problem. Myndighederne brugte en masse ressourcer på at håndhæve loven, men den generelle kriminalitet steg markant og efter en kort periode med et fald, steg alkoholforbruget igen.

Men hvad har Forbudstiden at gøre med det proportionsforvrængede virusvanvid vi lever i denne tid. Jeg kan ikke lade være med at sammenligne den med alt det der sker rundt omkring i landet nu. Flere og flere vil ikke finde sig i de vanvittige og uvidenskabelige tiltag der foretages mod landets befolkning.

Vi ved at denne virus har en dødelighed på niveau med en almindelig hård influenza sæson. Og den har vi lært at lave med, og vi forstår og accepterer risikoen. Men politikerne benytter lejligheden at indføre lovgivning, man kun ser i totalitære bananrepublikker. Og fordi tiltagene ikke er funderet i videnskab, mister vi respekten for dem.

Og så sker det smukke. Folk rejser sig i protest og der dannes modstandsbevægelser. I første omgang organiserede folk sig i grupper på sociale medier og begyndte at dele erfaringer og holdninger. Og nu er der fuld gang i rigtige demonstrationer på gader og stræder. Rundt omkring dukker ildsjæle op, som ingen før har hørt om, men som nu holder taler, skriver og arrangerer, laver fb live videostreams. I nogle lande går advokater til modangreb med juraen som våben. Og i takt med at flere forstår at en relativt ufarlig virus, som vi alle skal, og sagtens kan leve med, ikke kan retfærdiggøre myndighedernes opførsel, vil modstanden blive større.

Jeg stiller mig selv en del spørgsmål for tiden. Jeg gider ikke gå med maske, da det er noget uvidenskabeligt vrøvl, og efter min mening kun er lydighedstræning. Så jeg er begyndt at udforske andre muligheder. F.eks. glæden ved at gå i naturen. Betyder det overhovedet noget at kunne gå i et Butikscenter. Personligt hader jeg det, også uden maske, så jeg har ikke noget problem med at undvære det. Hvad med restauranter? Ikke noget problem, jeg kan smøre en madpakke og tage den med på et photowalk i naturen.

Så pointen med dette usammenhængende skriveri, er at jeg finder det ret spændende hvad der kommer ud af det på længere sigt. Hvis vi ser bort fra den gruppe der blindt tror på historien om at vi har en “dræbervirus” i omløb, og alt hvad regeringen og medierne bilder dem ind, er for at beskytte dem, er der en stor gruppe mennesker der har mulighed for at spekulere over livet. Hvad er vigtigt og hvordan ønsker man at leve. Dermed ikke sagt at vi bare skal acceptere regeringens adfærd – slet ikke. Vi skal kæmpe for at Mette F. bliver fjernet, og at hun aldrig mere får en så magtfuld stilling. Hun har vist sig uværdig til embedet og en dag skal hun stå til regnskab. Og det sker også. Der vil blive skrevet bøger og lavet dokumentarfilm om denne periode, så eftertiden kan se det svineri hun har udsat befolkningen for. Hun er indbegrebet af en afskyvækkende levebrødspolitiker. Personligt har jeg helt mistet tilliden til regeringen og de marionetter den omgiver sig med. Det virker tydeligt at der ligger en anden dagsorden bag deres handlinger. Så lad modstandskampen fortsætte.