Blog

Jeg er vred

Kære Mette Frederiksen

Jeg skriver for at fortælle dig at jeg ikke støtter din håndtering af Covid-19.
Tilbage i februar, havde jeg forståelse for at du måtte træffe beslutninger om en potentielt alvorlig sygdom, men med at spinkelt grundlag af viden. Det var ok og jeg bakkede op. Men ret kort tid derefter, var der tilstrækkelig data til at konkludere at virussen slet ikke var så farlig som først antaget. Med mindre man tilhører helt specifikke grupper af sårbare individer.

Men du så muligheden for at udnytte situationen til at gennemføre et nyt politisk projekt. Til at skaffe dig mere magt. Til at opnå større popularitet hos folk og til at sikre genvalg.

Når mennesker er bange vil vi gøre alt, finde os i alt, hvis det øger vores muligheder for at overleve. Og mennesker, der af natur er flokdyr, støtter deres leder.

I starten var planen at vi skulle sørge for at hospitalerne ikke blev overbelastet. Det gav mening. Men så opdagede du at det var alt for nemt, og at du ikke kunne skræmme folk med den historie ret længe.

Så ændrede du strategi og begyndte at fokusere på antallet af dødsfald. Det virkede bedre. Folk fulgte med på graferne som var det et computerspil. Men langsomt kom det frem at langt de fleste ikke døde på grund af Covid-19, men var alvorligt syge af mange andre lidelser og havde en meget høj gennemsnitsalder. “Af” blev ændret til “med”.

I øvrigt var dødstallene meget lave, i forhold til hvor mange der dør af alt muligt andet. Men det interesserer ingen sig det mindste for.

Som enhver anden virus, toppede Covid-19 i løbet af foråret og tidlige sommer, og antallet af indlagte og døde, faldt markant. Nu var gode råd dyre. Hvad skulle du nu gøre for at fastholde angsten.

Løsningen var at fokusere på smittetallet. Du sørgede derfor for at antallet af tests blev forøget markant. En test der ikke er egnet til at teste asymptomatiske personer og som kan manipuleres ved at lade testudstyret køre et højt antal cykler (cyklusser), så selv en rest af en gammel forkølelse, potentielt kan teste positiv.
Men det opfyldte formålet. At holde folk fast i angsten.

Så smittetallet blev det nye værktøj og det lykkedes dig endda at bilde folk ind at et stigende antal tests, med et deraf følgende højere antal smittede, var bekymrende. Enhver tænkende person kan sige sig selv, at det eneste interessante tal er det procentuelle og selv det kan svinge kraftigt, afhængig af hvor og hvem man tester. Især når så få er smittede.
Smitteprocenten er, stadig, meget lav, men det forbigår du behændigt.
Men det fungerede. Folk blev bange og det var det vigtigste.

Så begyndte du at tale om 2. bølge. Den er helt forudsigelig, fordi den slags sygdomme, altid stiger i den kolde årstid.

Efterårets respons på en forventelig smittestigning, har efter mange sundhedsfagligt kvalificerede personers mening, været helt ude af proportioner. Og stigningen i smitten er irrelevant, da den er naturlig for årstiden og heller ikke har medført nævneværdige stigninger i indlæggelser og dødsfald. Og, på ingen måde, overbelaster sundhedssystemet.

Stigningen har intet at gøre med folks adfærd.

Men du har benyttet lejligheden til at indføre nye grove og meningsløse indgreb i folks frihed og fjerne flere demokratiske rettigheder.

Og du skyder skylden på befolkningens uansvarlige opførsel.

Som flagelantterne i middelalderen der piskede sig selv til blods, går folk nu rundt og skammer sig og bebrejder hinanden.

Divide and Conquer. Del og hersk. Det kan ikke være nemmere.

Der gik ikke mange uger efter den famøse lockdown i marts, før det stod klart for mig at dette ikke handlede om en virus. Det handlede, og handler stadig om, magt.

Men den seneste tids, yderligere og igen, helt urimelige, forvirrende og udokumenterede tiltag og ikke mindst dit udkast til ny og helt uacceptabel epidemilov, der er en totalitær diktaturstat værdig, har gjort at min vrede nu når nye højder. Det er stærke ord, men jeg mener det.

Men du skal vide at vreden ikke kommer til at ødelægge mit liv, mit humør, mit helbred. Nej slet ikke. Jeg kan godt rumme den. Den kan godt finde en plads i mit sind. I min bevidsthed.

Følelser er stærke energier og kan være destruktive. Men kan, brugt rigtigt, være en fantastisk drivkraft.

Vrede er den stærkeste, og det er min plan at omdanne denne energi til aktivitet.

Og hovedformålet med denne aktivitet er, helt klart og målrettet, at få dig afsat som statsminister.
Og gerne se dig stillet til ansvar for dine handlinger, og gerne sammen med størstedelen af verdens øvrige politikere. De indgreb der er foretaget er alvorlige og skadelige og helt ude af proportioner.

Du har ignoreret det sundhedsfaglige, til fordel for et politisk projekt.
Og har sandsynligvis skadet langt mere end virussen. Tiltagene har måske endda slået flere mennesker ihjel, end Covid-19.

Men hvad synes du jeg skulle have gjort, spørger du måske? Vil du bare lade stå til og lade folk dø?

Nej det vil jeg ikke. Jeg ville have lyttet til eksperterne og lade dem bestemme. Og jeg ville have gjort som Sverige. Beskytte de sårbare, lave justeringer som folk kan leve med i lang tid og som ikke slår forretninger ihjel. Og ikke lave tiltag der ikke har nogen videnskabeligt dokumenteret effekt, som f.eks. at tvinge folk om at gå med latterlige masker. Jeg ville undgå symbolpolitik.

Men Sverige har jo også mange flere døde, vil du sikkert sige, for det er det gode argument der skal ramme min skyldfølelse og presse mig til underkastelse. En gammel kendt, og meget benyttet metode.

Ja, Sverige har flere døde, især fordi de ikke var gode nok til at beskytte borgere på plejehjem, meget tidligt i forløbet. De har erkendt fejlen og undskyldt. Problemet blev blandt andet, forstærket af at Sverige generelt har store plejehjem med mange beboere. Og de havde svært ved at kommunikere budskabet ud til personalet.

Men Sverige valgte en strategi der var holdbar på lang sigt og som ser samfundet som en helhed. Jeg er begejstret når jeg hører Anders Tegnell sige at deres strategi ikke kun fokuserer på Covid-19, men tager højde for at der også er mange andre behov der skal tilgodeses.

Lockdowns har minimal effekt på viruspredning, men skaber mange økonomiske, psykiske og sociale problemer, måske med selvmord til følge. Der er stadig mennesker der har brug for at få undersøgt bekymrende symptomer, der ikke handler om Covid-19. De har også krav på behandling og omsorg.
Svenskernes strategi er realistisk, moden og helhedsorienteret og baseret på evidens. Og de taler til folk som det er voksne mennesker. Og folk forstår det og accepterer det.

Det er ikke som dig, der tager din sorte jakke på, sætter håret op og lægger ansigtet i bedemandsfolderne. Du taler til folk som om det er små børn.
Jeg har kun set dig en gang og det var rigeligt. Jeg opfatter din selviscenesættende og teatralske optræden som en fornærmelse.

Naturligvis ved jeg godt at jeg alene ikke kan gøre ret meget. Og jeg har ikke tænkt mig at gå ind i politik, eller at rende rundt i gaderne og uddele flyers eller hvad man ellers kan tænke sig.

Nej, men jeg vil støtte de mange gode kræfter der har samme mening som jeg. De er mange, selvom der gøres en ihærdig og tilsyneladende koordineret, indsats for at censurere dem.

Jeg vil skrive og jeg vil lave billeder og jeg vil være åben og ærlig overfor dem der lytter. Jeg vil ikke gemme mig. Jeg vil ikke være politisk korrekt.

Og der vil ske noget snart. På et tidspunkt bliver presset mod dig, for stort. Processen er i fuld gang.
Flere og flere bliver bevidste om bedraget. Vi har gennemskuet løgnen.

Har du lagt mærke til at ordene “sølvpapirhat” og “konspirationsteoretiker” ikke bliver brugt så ofte mere? Ordene kunne tidligere bruges til at lukke munden på folk der havde andre meninger, men det er slut.

Det bliver tydeligere at mange støtter andre løsninger. Og der er andre løsninger.

Vi har gennemskuet at det ikke handler en virus. Der er noget andet på spil. Der er et andet motiv og virussen bruges som løftestang.

Måske bliver folk forberedt til en massevaccination? Hvorfor skal man vaccineres mod en sygdom der har en overlevelsesprocent på 99,98?

Det simpleste svar på din irrationelle adfærd, er måske det mest nærliggende og her er mit bud.

Jeg tror du, som mange politikere, er drevet af trangen til mere magt og indflydelse. Det er dit fix. Som en narkoman der vil gøre alt for at skaffe heroin, eller alkoholikeren der ikke tænker på andet end sprut.

Dit kick er magten og følelsen af at drive folk rundt i manegen og have kontrollen. Det styrker dit ego og giver dig en euforisk følelse.
Læs George Orwell. Han vil give mig ret.
Der er ingen “dybere” mening. Magten er nok i sig selv.

Derfor påvirker det dig heller ikke, at dine tilfældige antivirus tiltag er mere skadelige end virussen.
Som alkoholikeren, der er villig til at lyve for din ægtefælle, miste kontakten til sine børn, ødelægge helbred og økonomi for den næste flaske, er du drevet at din søgen efter den næste beruselse.

Min tillid til dig er for længst forsvundet. Du er sovset ind i selvmodsigelser og løgne.
Lockdowns virker ikke, men pludselig virker de. Skolebørn skal ikke sendes hjem, men pludselig skal skoler lukkes. Masker virker ikke, men pludselig virker de. Emails bliver på magisk vis, slettet. Langt hovedparten dør med og ikke af Corona, men pludselig bliver det også ændret med en fejende udtalelse, som ikke understøttes af fakta fra andre steder i verden.

Heldigvis for dig, er kritisk journalistik ikke eksisterende i denne tid, men den kommer så fra andre kanaler.

Jeg har ingen respekt for dig og dine marionetter.
Det er tydeligt at det sundhedsfaglige ikke har nogen betydning og folk omkring dig er valgt efter om du kan presse dem til at sige det der understøtter din politik. Som belønning kan de beholde deres job, håbe på en forfremmelse eller en lukrativ bestyrelsespost.

Du har gjort mennesker unødvendigt bange, du har skabt ensomhed og depressioner, du har skabt afstand og splid, du har skabt økonomisk ruin. Mennesker har mistet livet fordi de ikke har fået behandling.

Jeg er vred, men vreden vil ikke ødelægge min kærlighed til dem der betyder noget for mig. Tværtimod. Den vil blive mere intens. Den vil ikke ødelægge mit forhold til andre mennesker, kun styrke det.
Jeg vil være mere kreativ. Jeg vil være mere målrettet. Jeg vil passe bedre på mig selv. Jeg vil lytte mere til mig selv. Jeg vil blive mere opmærksom på hvad der er vigtigt for mig. Jeg vil i endnu højere grad have tiltro til min intuition. Min spirituelle søgen vil blive dybere. Jeg vil bruge mere tid i naturen og hente energi derfra. Jeg vil kramme mit barnebarn tættere og endnu mere intenst.

Jeg er ikke bange, for jeg har gennemskuet løgnen.

Min vrede er målrettet dig – og kun dig. Som en intens laserstråle er fokus på dig og at få dig fjernet, så mennesker kan leve i frihed, uden angst.

Venlig hilsen

Jes

Følg den på Facebook. Den har over 1400 likes. Det har jeg aldrig oplevet før.