Blog

Ingen endegyldige svar

Dagens billeder vil måske få nogen til at tænke: “Nå, man har nok haft snablen lidt dybt i isopropylalkoholen i går”.

Men det kan jeg på det bestemteste afvise 🙂

De to billeder er ganske rigtigt, ret underlige, så lad mig forklare grunden til at jeg malede dem. Det startede, som altid, med en tanke, og det affødte et spørgsmål

Hvad nu hvis en høne spadserer ind i min lejlighed og hopper op på min Ikea kommode.

Det er en RAST til kr. 369,- som jeg selv har malet grøn med noget vægmaling jeg havde til overs.

Den lægger sig og kigger på min buddhafigur. Hele situationen er meget hypotetisk 🙂 Men den ser dette ældgamle symbol på menneskets evne til at tænke selv og tage ansvar for sine tanker, ord og handlinger.

Og jeg tænkte, vil det påvirke hønen? – selvom den ikke er bevidst om hvad den oplever? Vil det betyde noget for den, i kommende inkarnationer? Vil den blive mindet om noget der ligger latent i levende væsner?

Så jeg fik lyst til at at lave et billede der viser den situation, og tegnede min buddhafigur og en høne, som jeg forestillede mig situationen ville tage sig ud, med blyant, Sakura fineliner, og derefter akvarelfarve. Det krævede tålmodighed, koncentration og af og til blev jeg grebet af en slags “præstationsangst” for at kvaje mig og ødelægge det hele. Men det gik nogenlunde og billedet blev færdiggjort.

Det var første gang jeg prøvede det nyligt indkøbte Fabriano 300 g. mixed media papir. Og det er lækkert.

Så fik jeg pludselig en trang til at skeje ud med mine Molotow markers, og tænkte, hvorfor ikke bare lave en ny version af det første billede, men i en hæmningsløs udgave hvor hjernen bliver slået fra. Frem med hele arsenalet af markers ca. 45 stk. og et nyt stykke sexet italiensk papir, og fuld gas. Jeg besluttede at den også skulle have påført guld til sidst – det skulle være vildt, men ingen alkohol til mig. 😀

Ret kort tid efter var det færdigt og jeg sad, lidt forpustet og udmattet, og betragtede billedet.

Langsomt gik det op for mig at jeg ubevidst havde lavet et billede der beskriver hvad der sker når man åbner sig for de universelle kræfter.

Hønen smelter sammen med buddhaen, som repræsenterer en opløsning af uforløste fastlåste tankeformer. Eller i hvert fald, at det er muligt.

De er omgivet af et gyldent lys, og de er ved at smelte sammen og blive et.

Eller rettere, det har de været hele tiden, men de tanker der har afholdt hønen fra at indse det, begynder at opløse sig.

Desværre fatter hønen det ikke, for den er ikke bevidst, og selvom den gjorde, ville den ikke kunne gøre meget for at ændre sin situation 🙂

Men måske vil der sætte sig et “aftryk” i en del af den bevidsthed der måske vil fortsætte i andre inkarnationer med flere muligheder.

Måske. Men det er jo en høne Jes, og man kan jo ikke sammenligne mennesker med høns.

Næææ det kan man vel ikke. Nej selvfølgelig kan man da ikke det.

Det var forklaringen på hvorfor jeg malede disse billeder.

Og nu tilbage til temaet om mirakler. Hvordan går det? Skete der mirakler i går?

Hele lørdagen var jeg intenst optaget af at male, og det er en dejlig tilstand. Måske var det et mirakel.

Jeg søger en løsning på min økonomiske situation, helst uden at blande a-kassen ind i det. 

Jeg bruger stadig Nevilles metode lige før søvnen, men det kan være svært, for det kræver næsten at man kender den situation man ønsker at være i. Men det er jo også blot en af mange metoder, og den sender bestemt de rigtige signaler til underbevidstheden.

Udfordringen ligger også i at undlade at tænke i løsninger, for når det sker, bliver det hele begrænset til det jeg forestiller mig. Og jeg tænker at ideen er man holder sig åben for alle muligheder.

Det er meget apropos begrænsede tankemønstre. Her er det på sin plads med et citat fra bogen Seeren fra Andalusien af Lars Muhl.

“Forestil dig at der ingen magt er mere. Ingen begrænsninger. Du har alle tankeformer inden i dig, det hele, alt. Du er ikke en statisk organisme. Forudsætningen for evnen til at se er, at man ikke står fast på noget. At man forstår, at alt er bevægeligt.

Der findes ingen endegyldige svar.”

Citat slut.

Crede et Vicisti – Tro og Vind