Blog

Lars Seir Christensen på D’Angleterre

Denne historie foregår i en verden jeg normalt ikke bevæger mig i.

Jeg skulle fotografere en af danmarks rigeste personer og jeg befandt mig pludselig i en luksussuite, på et af Københavns dyreste hoteller.

Har du hørt om Beartalk? Det er en fantastisk podcast, startet af Bjørn Vestergaard Barfoed. Han interviewer spændende og kreative mennesker.

Det kan være erhvervsfolk, musikere, skuespillere, sportsfolk eller enhver, som har skabt et ekstraordinært liv. I samtalerne forsøger han at afdække hvad der driver dem, hvilke metoder de bruger og hvad vi lyttere kan lære af dem. Både de gode ideer, men også fejltagelserne, som man, heldigvis, også kan lære meget af.

Bjørn havde lavet en aftale med erhvervsmanden Lars Seier Christensen og ville gerne have nogle billeder fra mødet. Han spurgte om jeg ville med som fotograf og det sagde jeg naturligvis ja til.

Et ekstraordinært liv

Lars Seier har, om nogen, skabt et ekstraordinært liv. Han var medgrundlægger af Saxo Bank, men har solgt sin andel.
Med en formue på ca. kr. 2,9 milliarder, er han økonomisk uafhængig og han har gode muligheder for at realisere sine drømme og personlige interesser.
Han investerer i mange forskellige projekter og har et stærkt engagement i politik, sport og samfundsforhold.

Jeg vil ikke fortælle meget mere om Lars Seier her, men anbefale at du lytter til podcasten når den bliver udgivet. Der er mange spændende historier om hvordan han startede sin forretning, hvilke metoder han bruger for at nå sine mål og mange andre sjove og lærerige anekdoter. Glæd dig.

Dato og tidspunkt var fastsat og vi drog afsted. Det var en smuk oktober eftermiddag, solen skinnede og det var usædvanlig varmt for årstiden. Der var mange mennesker på Strøget i København.

5 minutter før aftalte tid, ankom vi til receptionen på Hotel D’Angleterre. For mit vedkommende var det første gang jeg besøgte stedet, men jeg prøvede at ligne en der havde været der før.

Jeg var ikke nervøs og følte mig sikker på at det nok skulle gå. Dog skiftede jeg mine kameraer til backup på hukommelseskortene. Normalt kører jeg med overflow, men jeg havde ikke lyst til at miste billeder på grund af et defekt kort.

En venlig medarbejder fulgte os op til suiten.

Ankomst

Lars Seier åbnede og hilste os velkommen. Han bød på kaffe og vand.
Efter en kort introduktion begyndte Bjørn at sætte sit lydudstyr op og jeg udpakkede mit fotoudstyr. Aftalen var naturligvis tidsbegrænset, så vi ville ikke spilde tiden med unødig snak. Lydtesten blev gennemført, kaffen blev serveret og samtalen startede.

De sad på en sofa midt i lokalet og det gav mig ret gode muligheder for at bevæge mig rundt om dem.

Jeg ville gerne lave nogle totalbilleder, så man ser det smukke lokale, men jeg var også interesseret i at vise samspillet mellem Lars Seier og Bjørn. Og især var jeg opsat på at få nogle gode close-up portrætter.

Det var afgørende at jeg ikke forstyrrede samtalen, så ikke noget med at vælte lamper og falde over stole. Jeg kan endnu ikke gøre mig usynlig, men jeg forsøgte. Til portrætterne benyttede jeg en relativt kraftig telezoom.

Jeg huskede på en vigtig ting, nemlig at arbejde med motivet fra alle mulige vinkler.

Der er ingen tvivl om at close-up portrætterne er mine favoritter, især når de konverteres til sort-hvid. Jeg kunne godt undvære mikrofonen, der forstyrrer billedet lidt, men det var vilkårene.

Jeg brugte ingen flash eller andet supplerende lys. Der var udelukkende det lys der kom fra de mange vinduer. Det skabte nogle tekniske udfordringer i forhold til kontrast, men ikke værre end at de kunne løses efterfølgende i redigeringen.

1 time og 20 minutter senere var det slut. Vi pakkede sammen og sagde farvel. Det var en interessant oplevelse og ikke mindst samtalen var spændende at lytte til. Du kan glæde dig til at lytte til podcasten, når den bliver offentliggjort.

Se flere billeder her

 

Læs også

Lær hurtigere med D.S.S.S.

Historien om et coachingforløb der aldrig fandt sted

Dengang jeg fotograferede Danmarks svar på Anthony Bourdain

Manden der ville være en anden