Blog

Messias

Messias, frelseren, er ankommet. Det skulle vist have været d. 24. december, men han kom ikke. Men så sendte de en erstatning, dog nogle dage forsinket.

Nu er jeg ikke religiøst anlagt. Jeg interesserer mig for sindets muligheder, ja det er sandt, men det er ikke det samme. Slet ikke.

Jeg respekterer menneskers behov for at søge svar i det religiøse, hvis bare de ikke forsøger at påtvinge mig deres overbevisninger, hverken direkte eller indirekte.

Religioner udvikler sig altid til politiske ideologier. Det er effektive måder at kontrollere folket. Kan man få folk til at tro på historien, har man magten.

Jeg har ofte undret mig over hvad man kan bilde folk ind og få folk til. Har du set dokumentarfilmen “Going Clear” om Scientology sekten. Bimlende ragende vanvittig “religion”, baseret på en Science fiction forfatters fantasier.

Har du læst om Jonestown massakren, hvor mere end 900 mennesker begik kollektivt selvmord, fordi de havde valgt at gå ind i en sekt, hvor grundlæggeren. “Pastor” Jim Jones desværre viste sig at være mentalt ustabil, for nu at sige det på en pæn måde.

Har du set filmen “De andres liv” – om livet i Østtyskland under kommunismen, før murens fald. Fantastisk film om overvågning, angiveri og statens kontrol og indblanding i menneskers liv.

Men tilbage til frelseren. Jeg følger ikke med i mainstream mediernes propaganda, det er længe siden jeg slukkede for det, også før CV19 massehysteriet. Men jeg har ikke kunnet undgå at opdage at frelseren, i form at en ny vaccine, er ankommet.
Man kan fornemme lettelsen i verden. Man kan næsten se den lysende stjerne på nattehimlen. Vi er reddet.

Tag ikke fejl, jeg er ikke anti-vaccine. Min holdning er at vacciner kan være en god idé til at stoppe visse sygdomme. Men måske ikke så god en ide til andre. Eller bare unødvendig.

Det er min opfattelse at mennesket ejer sin egen krop. Og det må være op til den enkelte at bestemme hvad man fylder i den. Om man vil sprøjte sig med heroin, vacciner eller om man vil drikke alkohol, spise sukker eller kød, er op til den enkelte. Men lad venligst værre med at tvinge mig til at gøre det samme.

Sammenligner jeg Sars-Cov2/CV19 med science fiction? Nej det gør jeg ikke. Jeg anerkender at virussen eksisterer og at den også kan være farlig for nogle mennesker.

Men jeg mener ikke at den angst og det hysteri der er bygget op omkring denne virus, står i rimeligt forhold til dens alvorlighed. 99.98% overlever infektionen og jeg synes ikke det berettiger til at indføre tiltag der har så destruktive konsekvenser for så mange mennesker.

For rigtig mange har fået deres liv ødelagt, ikke af virussen men af reaktionen på denne.

Regeringer verden over, har benyttet lejligheden til at lave lovgivning der begrænser folks frihed. Totalitarismen viste hurtigt sit grimme ansigt igen. Det er helt uacceptabelt og unødvendigt. Og de selvretfærdige disciple tilsluttede sig hurtigt.

Men det hele er bygget på en frygt der ikke står i rimeligt forhold til virussens alvorlighed. Og der findes rent faktisk, mange meget kompetente personer, der mener det samme. Og at der er andre veje.

Problemet er at politikerne gik all-in og ville vise den skræmte befolkning at de er handlekraftige og dygtige beslutningstagere. Det tager altid kegler og giver gode meningsmålinger. Og som en flok elefanter i en porcelænsbutik, gik de ellers i gang.

Når man først har smadret så meget, er der ingen vej tilbage. Man kan ikke komme bagefter og sige: “Hey, måske var det her lidt voldsomt. Vi kunne nok have klaret den med fokuseret beskyttelse af de ældre på plejehjem og hospitaler og andre fornuftige og rimelige tiltag, der tillod samfundet at fungere fortsat. Man kan komme langt med at vaske hænder og holde fornuftig afstand.

Men nej, meningsmålinger og genvalg kommer altid i første række. Og politikere har altid ret. De kan ikke indrømme fejl, men vil hellere retfærdiggøre deres handlinger. Om de så skal lyve tykt.
Og når der samtidig var så mange andre fordele, hvorfor så lade den mulighed passere.
Magt, for magtens egen skyld er euforiserende.

Men jeg hilser faktisk vaccinen velkommen. For jeg håber den kan være med til at fjerne frygten. Den er det største problem. Det er åbenbart umuligt at trænge igennem med saglige argumenter, så hvis det er det der skal til, er det fint med mig. Placebo eller ej. Tro kan flytte bjerge. Og hvis den virker, er det jo endnu bedre.

Vaccinen vil også give politikerne en mulighed for at komme ud af deres smadremandstilstand, med æren i behold. Nu kan de stille og roligt skrue ned for deres pseudovidenskabelige, symbolpolitiske tiltag og langsomt normalisere samfundet.

Hvis altså de kan slippe tilstanden. Jeg sammenligner jo altid politikere med heroinmisbrugere, der er afhængig af magt-kicket. Så måske er en længere nedtrapningsperiode nødvendigt.