Blog

Profeten i vasketunnelen

Af og til kan tanker, ord og handlinger – for eksempel skriverier, blive profetiske og manifestere sig meget hurtigt. Måske fornemmer man at noget er i gærde, eller også ved man det allerede, man føler ikke at det kan siges højt, eller måske er man endnu ikke helt afklaret og kan ikke formulere problemstillingen. Rækkefølgen er nok ikke så vigtig, og det kan jo også bare være tilfældige sammentræf. Men sidstnævnte er der jo ingen der tror på, vel?

Forleden dag skrev jeg dette blogindlæg om oprydning, uro og forventninger http://erduder.dk/oprydning-og-forventning/ og det skulle vise sig at mine overvejelser om relationer der skulle bringes i orden fik uventet hjælp, oven i købet med turbo. Det kan være lidt voldsomt, men det skal nok vise sig at blive godt for alle parter.

Og man har nok godt af at hænge og svæve lidt i usikkerhed.

Jeg er ikke vild med “ismer”, men en af de filosofier der tiltaler mig meget, er buddhismen, – og beslægtede tanker. Og her er det en grundtanke at mennesket selv skaber sit liv, med sine tanker ord og handlinger. Ikke kun i denne inkarnation, men gennem flere liv akkumuleres resultaterne.

Så ønsker man forandring, må man ændre sine tankemønstre. Det kan være svært, men også overraskende let, når man er klar. Forandringen sker tilsyneladende pludseligt, på brøkdele af sekunder, men måske har den ligget og ulmet i meget lang tid.

I lørdags vaskede jeg min bil. Det sker sjældent, men jeg havde lyst til at fjerne støv, både udvendigt og indvendigt. Både fordi den trængte, men også som en symbolsk handling.

Så jeg kørte en tur gennem en vasketunnel og bagefter hjem og vaskede interiøret med vand og sæbe. 

Det ubehagelige ved en vasketunnel er at man overlader kontrollen til en maskine der trækker bilen gennem larmende roterende børster, vanddyser og tørremaskiner og man kan ikke se noget, man kan ikke gøre noget, men må bare følge med.

Men jeg har prøvet det før, og jeg havde tillid til at det nok skulle gå – og det gjorde det.

Sådan er livet også, i perioder, men det hele falder, som oftest, på plads.

Bilen blev pæn og det var en fornøjelse at køre i den smukke forårssol. Men børsterne rensede ikke bilen ordentligt alle steder, så den skal have en omgang mere.

De sidste uges tid har også bragt mig i kontakt med gamle venner og kollegaer jeg ikke har set et stykke tid. Det har været rigtig hyggeligt at møde dem.

Crede et Vicisti – Tro og Vind