Blog

Red din seng

BREAKING

En ung mand i UK, er blevet radikaliseret af at lytte til den canadiske psykolog Dr. Jordan Peterson. Han er nu frivilligt begyndt at gøre rent og rydde op på sit værelse, som et oprør mod det kaos, der hersker i samfundet. “Jeg tager kontrol over mit liv, et støvfnug ad gangen” – udtaler den unge mand.

Den unge mands venstreorienterede progressive forældre er knust og aner ikke hvad de skal stille op.

Det er god humor, og jeg huggede historien fra et satirisk britisk website. Desværre er verden så absurd, at man kan blive i tvivl om, det er satire eller virkelighed.

Som det ses på vedhæftede billede, er jeg begyndt at forberede hønsebilleder i større formater. Det er kun et tidligt udkast, men jeg vil arbejde mere velovervejet med skitser og bedre forberedelse. Det er nødvendigt, når billederne skal være større for at skabe overblik. Jeg forsøger med at sætte udklippede høns fast på lærredet, da det giver fleksibilitet og mulighed for at afprøve forskellige kompositioner, men planen er at de skal males direkte på lærredet. Men jeg kan nu meget godt lide den næsten tre-dimensionelle effekt, det giver, og det er egentlig meget hyggeligt at hønsene kigger på mig, mens jeg sidder her og skriver.

Jeg har forsket videre i emnet “selvsabotage”, som jeg finder meget interessant og dybt underligt, men også forståeligt, hvis man tænker sig lidt om. Problemet er, at det kan komme til udtryk på meget raffinerede måder, der slet ikke opfattes som destruktivt. Eksempelvis perfektionisme, som er et ædelt motiv, men altså kan være kamufleret selvsabotage.

I min søgen efter mere viden, fandt jeg en god video om et beslægtet emne, der føltes lidt som om den var lavet til og om mig. Den handlede om at igangsætte projekter, men ikke gøre dem færdig, fordi der altid i starten af en ide er en fantastisk god energi, man er spændt og tændt, men som projektet skrider frem, bliver det kedeligt, og det kan være svært at tage sig sammen til at gøre det færdigt. Og i stedet vælger man at starte noget nyt.

Det anbefales at man prioriterer og øver at gøre projekter færdig, for som han siger, det er en evne, en færdighed, der kan trænes og udvikles.

Der er flere gode tips, men den overordnede taktik er at skrue ned for ambitionsniveauet og producere noget mindre godt som man senere kan forbedre.

Så mantraet er: “Done is better than perfect”

Så nu har jeg færdiggjort denne historie, og nu vil jeg gå i gang med at rede min seng og gøre rent på mit værelse.

Crede et Vicisti – Tro og Vind