Blog

Rutiner er godt

I går skrev jeg en historie, for første gang i ca. 4-5 uger. Jeg skal lige ind i rytmen igen.

At starte et nyt job er altid lidt anstrengende. Ikke fordi jobbet er hårdere, men man skal ind i nye vaner, lære nye mennesker at kende, nye arbejdsmetoder og opgaver, forvirringen over ikke at vide hvordan arbejdsprocesser foregår, hvor tingene er placeret, osv.

Det går bedre nu. En vis rutine har indfundet sig. Den store svaghed hos mig, er min manglende viden om plantesorter. Men det kan der rådes bod på – med tiden.

Mens jeg arbejder, lytter jeg til lydbøger, når det er muligt. De sidste par dage har jeg gen-lyttet bogen “Think like a Monk” af Jay Shetty. Han anbefaler at tage munkens mindset ud i det virkelige liv – Principperne skal ikke kun praktiseres i isolerede klostre og ashrams, de skal ud og gøre gavn. I går hæftede jeg mig særligt ved en ting han sagde. Regelmæssighed og rutiner er vigtige. De skaber et trygt fundament, hvorfra man kan udforske, afprøve nyt, tage chancer. Rutiner gør også at man ikke stresser sit sind, især i morgenstunden, hvor man gør sig klar til dagen.

Crede et Vicisti – Tro og Vind