BlogMission Burhøne

Så mystisk var Meister Eckhart ikke

Jeg gik tur igen i går aftes, men ikke fordi jeg var “mandagsbombet” eller “tirsdagsbombet”, men bare fordi jeg havde lyst. Det var igen en smuk måneklar aften og jeg lyttede til en lydbog om den kristne mystiker Meister Eckhart. Han var vist ikke så mystisk, men blev til sidst dømt som kætter fordi han talte mod mainstream og udfordrede kirkens magt, ved at hævde at mennesker der søger det guddommelige, ikke behøver gøre det i kirken, eller ved at bekende sig til specifikke ideologier, der alle hævder at have svarene, og den helt rigtige metode. Nej, i følge Eckhart, kan man møde tilstanden hvor som helst ved at lytte inden i sig selv. Jeg er endnu ikke bekendt med Meister Eckharts ideer, men jeg har forstået at hans tanker flugter meget fint med buddhismens, og beslægtede, ideer om at mennesker selv er ansvarlig for egne tanker og at tanker, ord og handlinger, og den måde vi reagerer på disse, skaber den verden vi lever i. Det er klart at magthaverne ikke kan acceptere den slags vilde ideer. Og han skulle selvfølgelig dømmes.

Men sådan er det heldigvis ikke i dag – nu har vi total ytringsfrihed og alle kan frit give udtryk for hvad de mener, uden at risikere at blive censureret, blokeret, miste job og …… HOV VENT!!! … nååå nej, vi er vist egentlig ikke kommet så meget længere.

Hvad der skete med Meister Eckhart ved ingen, men han døde pludselig i ca. 1328 i en ret moden alder af ca. 68 år, men der findes angiveligt ingen forklaringer på hvorfor, så måske var det naturlige årsager.

Det var en dejlig spadseretur og det lykkedes mig at få et par gode billeder af byen i den smukke aften.

Crede et Vicisti – Tro og Vind