BlogDreamjobs

Vejen til drømmejobbet

Video

Min far havde et autoværksted, og jeg har altid rodet med teknik.
Jeg skruede knallerter, cykler, go-karts og alt muligt.

Da jeg var 15 år, kom jeg i lære som automekaniker, men jeg fandt hurtigt ud af at det ikke var noget for mig. Da jeg allerede havde kendskab til automekaniker branchen, var der ikke noget nyt og spændende ved det. Og det var et værksted hvor man skulle stemple ind om morgenen og ud om aftenen. Det kunne jeg ikke lide. Så jeg sprang fra lærepladsen.

Gymnasiet

Herefter kom jeg på gymnasiet og tog en studentereksamen. I denne periode arbejdede jeg på en benzintank for at tjene penge. Da jeg havde fået min studentereksamen, ville jeg gerne tjene flere penge, men jeg kunne aldrig få de gode vagter. Så jeg valgte at stoppe. De søde og hjælpsomme mennesker der drev tanken, spurgte bekymret hvad jeg dog så skulle lave.

Spontant svar ændrede mit liv

Uden at tænke nærmere over det, og måske for at være lidt provokerende, svarede jeg at jeg ville være tækkemand. Det havde jeg faktisk aldrig tænkt over før, men svaret kom spontant. Deres overraskende, men hjælpsomme svar var, “jamen sådan en kender vi” og de gav mig et visitkort fra en tækkemand der boede lige i nærheden. Da jeg kom hjem sad jeg og kiggede på visitkortet et stykke tid. Og så besluttede jeg mig for at ringe til ham.

Han var meget imødekommende og spurgte: Har du kørekort? Har du bil? Jeg svarede ja og han sagde derefter at jeg kunne komme forbi hans arbejdsplads, førstkommende mandag. Det var helt nyt for mig. Jeg havde aldrig før set et stråtag blive opført og jeg kendte ikke forskel på et spær og en lægte. Men jeg syntes det var sjovt og interessant og det førte til at jeg tog uddannelsen som tækkemand.

Min første oplevelse på et stråtag

Min allerførste oplevelse på et stråtag, stammer fra min barndom og ligger så langt tilbage at jeg ikke husker den. Men måske lå den i underbevidstheden og påvirkede mit valg da jeg besluttede at blive tækkemand. Mine forældre var skilt og min mor og hendes nye kæreste, købte et lille stråtækt landsted på Falster. Det var et rigtigt håndværkertilbud, men min mors kæreste var absolut ikke håndværker. Han kunne godt finde på at slå en skrue i med en hammer.

En dag kravlede jeg op på taget, men kunne ikke selv finde ud af at komme ned. Jeg husker ikke oplevelsen, og jeg ved ikke hvordan jeg kom derop, men jeg tror min storebror havde en finger med i spillet. Han har sikkert hjulpet mig. Min papfar måtte finde en stige og hjælpe mig ned. Jeg har et billede der blev taget af situationen som jeg fik da jeg bestod svendeprøven.

Duften af stråtag

Huset blev solgt da jeg var 7-8 år gammel, så det er mange år siden.

Når man piller et gammelt stråtag ned, kan det dufte forskelligt. Det afhænger også af om det er en nord eller sydside. Jeg har efterhånden fjernet mange 1000 kvm og hver gang er det den samme duft. Og så kommer billedet tilbage i min erindring.

Min vej til at blive tækkemand virker måske tilfældig og spontan, men jeg har udviklet en stor kærlighed til faget og jeg elsker friheden og at arbejde forskellige steder i landet. At se et færdigt nylagt stråtag er stadig meget tilfredsstillende for mig.

Tækkemand Mads Hetoft
Søndervang 2, 4000 Roskilde
Telefon: 26 20 34 28
Email: hetoft2@hotmail.com
www.tækkemads.dk

Stillbilleder