Blog

Zen og kunsten at skifte et grip på en putter

Hvem skriver et blogindlæg om en ny video? Det gør jeg.

Denne video handler om hvordan man kan skifte grip på en golfputter, eller enhver anden golfkølle, for den sags skyld. Det er samme teknik.

Efter nogle absurde videoer om billedrammer fra Ikea, fandt jeg det passende at lave en der, trods alt, er lidt mere fornuftigt.

Jeg købte spontant en gammel brugt Ping Anser 3 putter, og besluttede at udskifte grippet. Som man kan se på videoen, var det i en sørgelig forfatning og jeg vil ikke blive overrasket hvis det var det der sad på da den forlod fabrikken. Jeg tror at putteren kom på markedet i midten af 80’erne, men hvor gammel denne er, ved jeg ikke.

Så jeg anskaffede et nyt grip, en rulle tape og en flaske gripvæske. Sidstnævnte har jeg forsøgt at finde ud af hvad indeholder, men foreløbig uden held.

Jeg købte ikke putteren for at lave en video, men da jeg nu havde den, var det oplagt at bruge den som en øvelse i at lave en instruktionsvideo.

Tanken var at jeg denne gang ville lave en video i et mere “upbeat” tempo, som kontrast til mine langtrukne videoer om billedrammer.

Da jeg ikke har noget værksted, men laver det i min egen beskedne lejlighed, forsøgte jeg at gøre denne begrænsning til et tema. Oprindelig hed videoen “Minimalistens guide til at skifte grip på en putter”.
Men jeg beslutede at dens nuværende titel var passende. Den er samtidig en reference til Robert Pirsigs berømte bog, “Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel.”

Det er interessant at lave en instruktionsvideo, fordi det stiller nogle særlige krav til planlægning og opbygning, ikke mindst fordi jeg kun havde det ene eksemplar af den gamle putter. Så der var kun et forsøg, da jeg skar det af. Det kunne ikke gøres om.

Det er også en udfordring når man både skal betjene kameraerne og selv være den der udfører arbejdet, eller agere “talking head” foran linserne.

I denne video ønskede jeg at gøre mere ud af motiongraphics og lyddesignet.

Motiongraphics og tekstbokse er alle lavet i Fusion, der er indbygget i Davinci Resolve softwaren. De er ganske primitive, da jeg stadig meget uerfaren, men jeg har lært meget.
Særligt glad er jeg for bulletlisten, som jeg har lavet med hjælp fra en tutorial. Se link. Det var en udfordring og meget lærerig.

Også lyden har fået ekstra opmærksomhed i denne video.
Musik, ambient, foley effects og voiceover. Lyden betyder meget for den samlede oplevelse, og derfor skal man give dette aspekt stor opmærksomhed.

Så jeg har været ude i nogle nye områder og har været opslugt af dette projekt. Så jeg helt ked af at det er slut. Det er en tom følelse. Men jeg har allerede ideer til nye projekter som jeg vil kaste mig over.