BlogMission Burhøne

At leve i sandhed og sælge et brugt kamera

I dag vil jeg skrive om at sælge et kamera, (ønsket om) at leve i sandhed og at tegne næser.

I morges, efter jeg havde spist en omelet og drukket kaffe, som jeg plejer, så jeg et lille klip med et af mine lyspunkter i denne mærkelig tid, den canadiske professor i psykologi Dr. Jordan Peterson. Han sagde noget, der resonerede stærkt i mig, stærkere end selv min nye syngeskål.

Det var sætningen: “Nothing better can happen, than that which happens, if you live in truth.”

Oversat, nogenlunde: Intet bedre kan ske, end det der sker, hvis jeg lever i sandhed.

Han mente at det var et godt valg at leve efter det princip, selv med den usikkerhed det giver, men at udvikle tillid til at det der sker, er bedre end at forsøge at lyve og manipulere, for at tilfredsstille et indfald og et behov, her og nu.

Og videre sagde han: Beviset for det, kan kun findes ved at leve det i praksis.

Så man foretager et valg, tager en beslutning om at sige sandheden, og det er baseret på tro og tillid.

Men før det siger han: “Hvorfor ikke lyve, hvis jeg kan undgå ansvar og tilfredstille et behov, et indfald, lige her og nu.” “Hvad får dig til at tro at det et fordelagtigt at lyve, for at tilfredsstille et indfald og en trang?”

Det er meget relevant i denne tid hvor folk konstant bliver udsat for massive løgne og manipulation. Og i uhyggelig grad, tilsyneladende, villigt accepterer det.

Tanken om “total ærlighed” er ikke ny for mig, og jeg vil øve mig på det. I nær fremtid skal jeg til at søge et job, og da bliver det relevant i forhold til mit ønske om at finde et samspil og balance mellem job og fritidsinteresser, og være helt ærlig overfor en kommende arbejdsgiver.

Jeg blev også udfordret på min ærlighed i går, da jeg havde et møde med en kunde, der havde reflekteret på min salgsannonce i DBA.

Når man skal sælge et brugt kamera, eller andet, skal man ind og ransage sig selv. I dette tilfælde var der ingen problemer. Det fejlede ikke noget, jeg havde aldrig tabt det i en swimmingpool eller på hård beton, og prisen var rimelig. Og den unge kvinde, der købte det, var tilfreds.

Jeg er ikke sentimental når det gælder ting og gadgets, men det er da alligevel lidt vemodigt at sige farvel til det lille kamera der har været med ude på en del sjove oplevelser 😀

Jeg har i en længere periode øvet mig i at tegne næse-plan – en måde at lære at se næsens mange forskellige planer og flader. Jeg kan skrive under på at den er svært at tegne. 

Den er kompleks og kan have mange forskellige størrelser og former. Nu tager jeg mig i at stirre på folks næser, når jeg har mulighed for det og jeg forstår næsens anatomi langt bedre end før. Det har givet mit liv en ny dimension, hvor jeg før aldrig lagde mærke til den, kan jeg nu glæde mig over denne lille skulptur der er overalt 😀

Crede et Vicisti – Tro og Vind