BlogMission Burhøne

Bare være, ikke bedømme

Det vedhæftede billede af den lille buddhafigur, er en øvelse i at male med kun 3 nuancer. Sort, hvid og gul okker, og formålet er at fokusere på toneværdierne og glemme nuancerne. Øvelsen blev afsluttet hurtigere end planlagt, fordi jeg besluttede at jeg ikke havde nok egnede pensler til et så lille og detaljeret motiv. Så blev jeg lidt træt af det.

Men som ved meditation, er det ikke vigtigt om det er godt eller dårligt, rigtigt eller forkert. Det vigtige er at gøre det, være bevidst om det, opleve det, være i det, og lære af det. Uden at dømme og uden at forsøge at fremtvinge en bestemt oplevelse, eller resultat.

Det glemte jeg i går.

Nu er jeg blevet glad for billedet, fordi jeg lærte så meget af det.

Min foretrukne pensel er en skrå dagger-agtig pensel. En dagger, eller sleppert som de vist også kaldes, bruges ofte af skiltemalere og til pinstriping, og min er ikke en ægte dagger, men den minder om det. Jeg skal have flere af dem.

Crede et Vicisti – Tro og Vind