BlogMission Burhøne

Det nuanceløse samfund

Velkommen til det nuanceløse samfund. Her er kun én mening tilladt.

Jeg lytter stadig til min nyligt indkøbte bog, skrevet og oplæst af Eckhart Tolle. “A New World: Awakening to Your Life’s Purpose”.

Jeg er ret optaget af begrebet og tilstanden “afhængighed” i denne tid. Jeg ved ikke helt hvorfor, for jeg er ikke selv afhængig af tunge ting, som alkohol, stoffer, spil og lignende.

Men her et lille uddrag: 

“An addiction lives inside you as a quasi entity or subpersonality, an energy field that periodically takes you over completely. It even takes over your mind, the voice in your head, which then becomes the voice of the addiction.

It may be saying: “You’ve had a rough day, you deserve a treat … why deny the only pleasure that is left in your life …”

Ifølge filosoffen, lægen, psykiateren og forfatteren Iain McGilchrist, er det et udtryk for en veludviklet og afbalanceret hjerne, at kunne holde forskellige, endda modstridende meninger, samtidig.

Apropos nuancer, så havde jeg en ganske skøn dag i går. Ikke alene fik jeg skrevet en spontan jobansøgning, som jeg selv var ret tilfreds med. Jeg tilbragte også mange timer foran computerskærmen i videoredigeringssoftwaren Black Magic Davinci Resolve 18.5.

Jeg arbejder på en lille video, der omhandler to æsker Sennelier oliepastelfarver, som jeg indkøbte for nylig. Formålet er at jeg skal øve mig i at lave video igen, og genopfriske den viden jeg tilegnede mig i 20/21 – men som efter en længere pause, er lidt rusten.

I går kom jeg dog et godt stykke videre og heldigvis er den gamle viden ikke så langt væk.

Budskabet i videoen er irrelevant, men det er sjovest hvis man arbejder med noget konkret.

Apropos nuancer, så er det faktisk fascinerende, men også tåkrummende pinligt, at se det scenarie der har udspillet sig i disse dage, i relation til at Danmark har udleveret 19 gamle jagerfly fra 1976, som alligevel snart skal skrottes.

Da jeg aldrig ser de “rigtige” nyhedskanaler, er min viden begrænset til det jeg samler op på sociale medier, nok primært X.com – tidligere kendt som Twitter.

Danske folketingspolitikere opfører sig nogenlunde som jeg husker det fra dengang den “mirakuløse” Covid19 vaccine ankom til Danmark.

Dengang, som nu, var der heller ikke plads til nuancer i debatten.

Kan nogen huske “Cuba krisen” i oktober 1962? Det kan jeg heller ikke, for jeg var kun ca. 1 måned gammel, men jeg har læst lidt om den. Sovjetunionen, ledet af Nikita Khrusjtjov, havde indgået et samarbejde med Fidel Castro og ville opsætte missiler på Cuba.

Det ville USA’s præsident John F. Kennedy ikke acceptere, da Cuba ligger ganske tæt på USA’s sydlige grænse. Så han fremsatte et ultimatum og USSR undlod at opsætte missilerne og sejlede hjem igen.

Men i 13 dage var verden, tilsyneladende, tæt på en ny krig. Angiveligt var det en meget anspændt periode, som jeg af gode grunde ikke husker så meget fra.

Men jeg bringer det på bane, fordi min nye ven Robert F. Kennedy Jr. netop har fabuleret lidt over det scenarie, og Gud forbyde det, udtrykt en vis forståelse for Vladimir Putin.

Angiveligt er Putin blevet lovet at NATO aldrig ville udvide sig for tæt på Rusland, men det har man gjort alligevel.

Så prøv at tænk den tanke at Mexico lavede en aftale med eksempelvis Kina om at opsætte militærbaser, raketter og fly i Mexico, der støder op til USA’s sydlige grænse.

Ville USA acceptere det?

Apropos nuancer, så er et møde arrangeret med Statens Serum Institut og de mange Covid19 vaccineskadede personer i Danmark, netop blevet aflyst.

Det skriver lægen og vaccineforsker Christine Stabell Benn på forskellige sociale medier.

Hun skulle selv deltage som faglig rådgiver for de skadede, og sikre at de fik en god behandling. Men nu har SST altså aflyst, tilsyneladende uden planer om at arrangere et nyt møde.

Sådan behandler man dem, der “tog en for holdet”.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på om den barnlige, unuancerede begejstring for at få lov til at udlevere gamle kampfly der skal slå mennesker ihjel, er en form for kompensation og en måde at forsøge at genopbygge et image, hos den del af befolkningen der let lader sig rive med, og hurtigt glemmer.

Måske var det ikke helt tilfældigt at Jakob FlipFlop Ellebællemigfortælle, lige skulle have det event med, inden han forlod posten, fordi der knytter sig en dårlig sag til ham. Tanken om at tage ansvar er fjern, i stedet flytter man fokus, sætter en anden person ind i jobbet, der så kan hævde at “det kender jeg jo ikke noget til.” Der er mange måder at løbe fra sit ansvar.

Og det er jo noget Jakob Ellemann m.fl., er overordentlig rutineret i.

Det er jo tydeligt at mange politikere, og dele af befolkningen, har meget travlt med at glemme corona dagene og den efterfølgende vaccinebegejstringen, for ikke at tale om skandalerne der fulgte.

En krig er god til at aflede opmærksomheden og det skaber et samlingspunkt.

Så hvis man kan piske euforien op ved at forære gamle fly væk, og næsten skabe samme stemning som da vi vandt en fodboldturnering i 1992, er alt jo godt.

Ja, man kan næsten få den tanke at SST valgte at aflyse mødet netop i denne tid fordi alles øjne var rettet mod de sexede kampfly. Men det ville næsten være for mistænksomt???

Hvis politikernes viden om krigen er lige så mangelfuld som deres viden om Sars-coV2 og de uvirksomme vacciner, ser det ikke godt ud.

Men hvis det giver gode meningsmålinger, betyder det jo ikke ret meget.

Og skulle det vise sig at være fejlagtige beslutninger, kan man jo altid gemme sig bag et politisk flertal der beslutter at det ikke skal undersøges nærmere.

Sennelier oliepastellerne er lækre, cremede og fede. Men jeg tror de kræver mere teknisk viden før jeg kan bruge dem optimalt. De opstillede oliepasteller ligner missiler, klar til kamp for flere nuancer og mere helhedsorienterede hjerner 🙂

Crede et Vicisti – Tro og Viind