Blog

Dødens dashboard

Catchy rubrik. Jeg har selv fundet på den, jeg sværger.

Jeg har opdaget et dashboard der giver overblik over antallet af registrerede smittede med CV-19 i forskellige lande, hvor mange der er afgået ved døden, med, CV-19. Og hvor mange er ude på den anden side.

Det er uhyggeligt, fordi det minder mig om et computerspil. Jeg kan næsten glemme at der bag tallene, er rigtige mennesker og pårørende der sørger.

Men jeg kigger ikke længere på det.

Er der gået holdninger, meninger og politik i situationen? Gult hold mener at der ikke er belæg for at lukke Danmark helt ned, ud fra en sundhedsfagligt vurdering. Brunt hold mener at der burde være hårdere sanktioner.

Hvem holder du med?

Tør du sige det åbent? Forsøger du at få en date med den lækre pige i klassen?

Hvad farve er din t-shirt? Min er gul.

Jeg har lært at der i Danmark dør gennemsnitligt 150 mennesker om dagen. Hver eneste dag, hele året rundt. Alle dødsfald er med. Selvmord, trafikuheld, mord, hjertestop, arbejdsulykker osv.

150 mennesker, hver eneste dag – hele året rundt.

Sikke et dashboard.

Nu digter jeg en historie. Det er tirsdag. En forårsdag. Solen skinner smukt.

En ældre mand på 95 år kører i sin bil. Det er en ældre Volvo 144 stationwagon fra 1974. Han købte den fra ny og har passet godt på den. Den har hverken airbags eller abs bremser, men ingen grund til at skifte den ud nu. Han tænker tilbage på den forløbne weekend, som han tilbragte tid med sine børn og børnebørn. Han nød tiden med dem, og han smiler ved tanken.

Pludselig sortner det for hans øjne, han hjerte er stoppet. Han mister kontrollen over sin bil og kører frontalt ind i et vejtræ. Han er død da ambulancen ankommer. Lægerne tager en prøve og det viser dig at han bærer Covid-19.

Hvilket dashboard skal han på?

Nemlig.com

Jeg var i supermarkedet i dag. Jeg har været trofast kunde hos Nemlig.com, næsten fra deres start for en del år siden. Men nu har de 4-5 dages leveringstid, og det kan jeg ikke overskue.

I dag oplevede jeg en klar fordel i supermarkedet.

Under normale omstændigheder, kan den bagvedkommende kunde, næsten ikke vente med at få sine varer lagt op på båndet og jeg har ved at par lejligheder fået andres varer med hjem. De er simpelthen faldet ind over den “afspærringsdims” man lægger op på båndet. De er også fjernet. Nu er der en naturlig afstand, skabt af frygten for at sprede smitte.

Desuden skynder den foranstående kunde sig med at få pakket sine varer og komme afsted. Ikke noget med at stå og checke hele bonen, for at se om der er fejl i indtastningen eller de ikke har fået rabatterne.

Det er dejligt. Men jeg glæder mig til at Nemlig.com igen har normale leveringstider.