BlogMission Burhøne

Elite-landsbytosser

Det er mandag, og jeg overvejer, om mit behov for at skrive om “eliten” er afsluttet for denne gang.

Jeg vil konkludere at elite ikke nødvendigvis betyder kvalitet, evner eller troværdighed. Det kan beskrive en udvalgt, udnævnt eller selv-udnævnt gruppe der med forskellige, mere eller mindre, vederhæftige metoder har bragt sig i en dagsordensættende position.

Ofte valgt fordi de har de “rigtige” meninger og er villige til at støtte en allerede besluttet dagsorden, der kan konsolidere og udvide deres egen fordelagtige position.

Det har man set i rigt mål i den nuværende social- ”demokratiske” regerings metoder, både under corona hysteriet, hvor særligt udnævnte “elite-grupper” blev skabt og bestilt til at gennemføre politisk motiverede pseudovidenskabelige beslutninger og senere frikende sig selv for fejl og ulovligheder.

Så kald det intolerance, skepsis eller kritik. De sidste tre års destruktive og totalitære virus og vaccine vanvid, der fortsætter med nye skræmmescenarier, har tydeligt vist at det er meget nødvendigt at vi, de udstødte landsbytosser der står og drikker bajere nede ved gadekæret, holder et vågent øje med eliten.

Og det afføder straks et nyt spørgsmål. Findes der også elite-landsbytosser?

Jeg har ikke lyst til at skrive mere i dag, og vil slutte med et tankevækkende og lidt ukomfortabelt citat af den store gamle mester Carl Jung

“Man bliver ikke oplyst af at forestille sig lysfigurer, men ved at gøre mørket bevidst”

Crede et Vicisti – Tro og Vind