BlogMission Burhøne

Elon Musk og mine bedsteforældre

Hvad har Elon Musk og mine bedsteforældre med hinanden at gøre?

Min morfar og mormor boede på en mindre bondegård på Midtsjælland og de levede et ret almindeligt liv, vil jeg hævde, med op og nedture, sorger og glæder og der var ikke så mange valgmuligheder den gang, men sådan var det, og de klarede det, og måske var det på mange måder nemmere, for udfordringerne var virkelige, fysiske og konkrete – og ikke som i dag hvor mennesker har udviklet sig til svæklinge der finder små ubetydelige problemer og blæser dem ud af proportioner.

En af de ting jeg husker fra dengang var, at min morfar gik på jagt, og det gjorde de fleste af de omkringboende i det lille lokalsamfund vist. Og af og til tog de afsted med deres smukke hunde, og skød fasaner, harer og andet. Vi, der var børn, og tilfældigt på besøg når der var jagt, var ikke med, for det var ikke ufarligt at have mindreårige rendende, når der blev skudt med skarpt.

Og jeg husker også, at min morfar havde et dobbeltløbet jagtgevær hængende i et garderobeskab og ved siden af hang jagttasken med patroner.

Ulåst og helt tilgængeligt for enhver. Der var ikke noget aflåst våbenskab, der senere blev lovpligtigt.

Men jeg hæfter mig ved at der, aldrig var massenedskydninger i Osted og omegn. Heller ikke bare et enkelt mord med jagtgeværer.

I går så jeg en kommentar om Elon Musks nye opfindelse, Neural Link, åbenbart en dims der kan sættes i hjernen på et menneske og kobles til en computer, og forbedre menneskers syn og mobilitet, såfremt dette er påkrævet og kan forbedre et menneskes livskvalitet.

Af og til oplever jeg en undertone af mistænksomhed mod Elon, at han i virkeligheden ønsker at implementere disse dimser i hjernen, for at kontrollere menneskeheden.

Og måske har de ret, måske er det hans ondsindede plan, hvem ved.

Hvem kunne vide at den langsigtede plan med velfærdsstaten og EU, i virkeligheden var at kontrollere befolkningen i et slags frivilligt totalitært samfund, som Aldous Huxley skrev om.

Måske var det ikke en plan, men noget der udviklede sig hos mennesker, der blev fristet, og korrumperet, undervejs. Ideer udvikler sig jo løbende, sådan er den kreative proces, man inspirerer sig selv. Og opportunister griber mulighederne.

Også i går, ja jeg nåede faktisk andet end at tegne næser, gik jeg ind på Cryptomuseum.com, et museum der har samlet en masse elektroniske dimser der er blevet brugt til spionage, aflytning og andet. Og jeg søgte på Stasi, Ministerium für Staatssicherheit, det berygtede sikkerhedspoliti i det gamle DDR, i Østtyskland, og her fandt jeg et stort udvalg af overvågnings og aflytningsudstyr, der blev brugt til at holde befolkningen under kontrol, og sørge for der ikke foregik noget der gik den fantastiske kommunistiske ideologi i mod. De var imponerende dygtige til at lave små elektroniske dimser, der kunne skjules, i betragtning af at microchippen vel endnu ikke var opfundet.

Men det der er min pointe med denne historie er alt er både godt og dårligt.

Hvis man ikke havde opfundet mikrofonen til at optage lyd, havde jeg ikke kunnet nyde dejlig blues musik af Robert Johnson der indspillede Cross Road Blues i november 1936

Myten om Robert Johnson fortæller, at han solgte sin sjæl til djævlen, mod at han fik fantastiske evner til at spille guitar.

Det tror jeg ikke på, men det er en god historie. Og vi er flere der føler at vi står ved en skillevej og ikke er helt sikre på hvilken vej vi skal vælge.

Angiveligt blev Johnson forgiftet af en jaloux ægtemand, hvis kone han havde udvist lidt for stor interesse for, og døde med store smerter.

At der er mennesker der vælger at bruge mikrofonen til at aflytte mennesker, med henblik på kontrol og magt, er trist, men ikke overraskende.

I filosofien Hermetisme, taler man om polaritet og det er beskrevet således.

“Everything is dual; everything has poles; everything has its pair of opposites; like and unlike are the same; opposites are identical in nature but different in degree; extremes meet; all truths are but half-truths; all paradoxes may be reconciled.” —The Kybalion

Alt er det samme, kulde er fravær af varme, men det er en del af helheden, temperatur.

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår det, men jeg synes det lyder rigtigt.

Nu gider jeg ikke skrive mere. Jeg skal tegne.

Crede et Vicisti – Tro og Vind