BlogMission Burhøne

En frihedselsker taler ud

I dag er det lørdag og det er ret tidligt på dagen. Jeg stod op kl. 5 og jeg nyder denne tid på døgnet.

Jeg har tænkt en hel del over vigtigheden af at fortælle historier. Vigtigheden af ord, at skrive, tale, at fortælle, og at stå ved det man tror på.

Jeg husker stadig da jeg første gang læste at det var muligt selv at kontrollere sine tanker. Jeg er næsten sikker på det var en bog jeg tilfældigt fandt i min fars bogreol der hed “Sindets hemmelige styrke” af Harry Lorayne.

Min første reaktion var “Ahvafornoget – det kan man sgu da ikke” – men få sekunder efter gik det op for mig at det var muligt og jeg forstod at tankerne styrer og påvirker alt.

Det gav mening og det såede et frø i mig, eller var vand på et frø der allerede lå og ventede.

Jeg kan stadig ikke kontrollere mine tanker, og er heller ikke sikker på det er nødvendigt.

I buddhismen siger man at tankerne er sindets frie leg, og de må godt være der. Bevidstheden om dem er vigtigere end kontrol – så længe man ikke tager dem alvorligt og lader dem ødelægge sit liv. I buddhistiske meditationer øver mig sig i at “lade tanker og lyde passere uden at hæfte sig ved dem” og med tiden tager man denne metode med sig i hverdagen og forhåbentlig integrerer den.

Forsøg ikke at skubbe tankerne væk, men kig på dem og vurder hvilke man ønsker at tage alvorligt. For mit vedkommende er det kun en meget lille procentdel – eller promille.

Jeg skriver dette fordi den tidsperiode jeg lever i, har udviklet sig i en meget uheldig retning.

Det er blevet visse politiske ideologiers modus operandi at forsøge at lukke munden på mennesker der har en anden holdning. Censur, krænkelseskultur, stråmænd, løgne, hvor formålet er at lukke munden på holdninger der argumenterer for noget andet.

Metoderne benyttes flittigst af folk der begejstres af ideologier med totalitære tendenser.

Jeg havde engang svært ved at forstå hvordan man kan få den ide at, fordi man selv synes en specifik måde at leve er på er fed, også kan tro at alle andre har glæde af at mene det samme.

Det var indtil det gik op for mig at den bagved liggende årsag ikke er ønsket om at gøre andre glade, at hjælpe andre, men drevet af trangen til at kontrollere andre mennesker. Magt og penge.

Jeg tror gerne at nogle gør det af idealistiske grunde i begyndelsen, men magt korrumperer.

Og det jeg egentlig vil sige i denne historie, er at vi, os, der er frihedselskere, ikke vil leve i et overvågende, kontrollerende, mistænkeliggørende, privatlivskrænkende samfund, som vi allerede gør, og skal med høj og klar røst, sige fra.

Vi skal ikke acceptere venstrefløjens, og andre med totalitære mindsets, fornærmelser, historiske fordrejninger, løgne og stråmænd. Det har vi gjort alt for længe.

Vi skal ikke tro at den vej vi er på nu, er uundgåelig og ikke lader sig stoppe.

Vi har været for flinke og accepterende. Det skal slutte nu.

Derfor er det vigtigt at skrive, tale og kommunikere på alle måder og stå ved sine holdninger.

Jeg kan varmt anbefale at høre dette foredrag at lægen, psykiateren, forfatteren og filosoffen  Iain McGilchrist, hvor han fremragende taler om noget af det jeg lige har skrevet om, bare på en væsentlig mere velformuleret og intelligent måde 😀

Crede et Vicisti – Tro og Vind