BlogMission Burhøne

Tankevækkende farver

Det er lørdag morgen. Kl. er 6.07

Jeg troede faktisk ikke jeg skulle skrive i dag, men så læste jeg tilfældigt et ord der inspirerede mig. Ordet “Tankevækkende”.

Jeg så en artikel delt fra Dagensmedicin.dk af læge Mia Grandahl og i den et citat:

“Tankevækkende var det, hvor lille en rolle forskningen fik lov at spille i forhold til de sundhedstiltag, der blev rullet ud, og evalueringen af dem”

– og kommentaren var relateret til håndteringen af coronacirkusset, ikke overraskende.

I går eftermiddag hentede jeg en pakke med en gave jeg har givet mig selv. Det er en stor æske Sennelier a L’Écu pastelfarver. Der er 120 stk. halvpasteller og de er i fineste kunsterkvalitet.

Jeg har ikke brugt dem endnu, men blot haft nogle få stykker oppe og prøve på et stykke papir. De virker bløde, mættede og lækre og meget villige til at afgive farve – ikke mindst på mine fingre. Jeg har lyst til at lade dem blive i æsken og bare nyde de smukke farvenuancer.

Jeg har tænkt meget over tanker og begynder måske langsomt at forstå at problemet ikke er at mennesker, og høns, ikke tænker, men at vi ikke tænker over hvad vi tænker over.

Alle tror vel at vi tænker, og nogle af os, tror vi er i stand til at tænke over hvad vi tænker over og jeg tænker at det må være det man kan kalde bevidsthed. Det er tankevækkende.

Filosoffen og psykiateren Iain McGilchrist har hjulpet mig meget den seneste periode, ved at forklare forskellen på venstre og højre hjernehalvdel.

Venstre hjerne halvdel arbejder med at finde, fange, kontrollere, dominere og manipulere. Magt og kontrol med overlevelse og tilfredsstillelse for øje.

Højre hjernehalvdel oplever i helheder, er intuitiv og forstår at alt hænger sammen og at verden er ufattelig komplex, og ikke lader sig simplificere som politikere og medier præsenterer verden, og desværre mange mennesker tror på.

Men måske er hjernen blot en modtager fra andre bevidsthedsniveauer, der ikke har noget at gøre med den fysiske hjerne, som altid har været der, og vil fortsætte efter kroppen er stoppet. Det tror jeg. Jeg kender ikke Iain McGilchrist’s holdning til dette.

Måske kan en æske farver virke lige så godt som antidepressiv medicin? 

De er kostbare, men billigere end medicin. Og der er ingen bivirkninger. Husk dog at de ikke skal spise, men blot betragtes.

Der er noget galt når magthavere er afhængige af at skræmme befolkningen for at opnå og bevare magten, og undgå konsekvenserne af de ulovligheder de har begået.

Det er tankevækkende, og en skræmmende kynisme. Disse mennesker er afhængige af magt og penge. 

Det er tankevækkende at løsningen allerede findes i alle mennesker. Når flere vender magten ryggen, ændrer det sig hurtigt.

Politikere hævder at de ikke bliver påvirket direkte. Givetvis korrekt. Men kan man påvirke videnskaben, medier, meningsdannere, kan man påvirke mennesker der ikke tænker over hvad de tænker over, men tror de er deres tanker. Og når en strømning går gennem en befolkningsgruppe, der har stemmeret, vil politikere, i deres jagt efter sikkerhed for genvalg, der er alle politikeres højeste prioritet, acceptere disse påvirkninger og gradvist bliver de implementeret.

Nu er kl. 7.06 og når jeg kigger ud af mit vindue, ser jeg at himlen bliver lysere.

Jeg vil vurdere farvenuancen til Bleu de Prusse nr. 296 og Bleu de Ceruleum nr. 263, efter Senneliers farvekort over softpastels.

Crede et Vicisti – Tro og Vind