BlogKunstMission Burhøne

En sjov udfordring med nye materialer

ADVARSEL: NØRDALARM – kedelig historie forude!

I dag vil jeg fortælle en historie om et billede jeg lige har færdiggjort. Ikke fordi jeg mener, at billedet er fremragende og vil blive husket for eftertiden, men fordi kriterierne for at lave det har været specielle og udfordrende og derfor både sjovt, interessant og irriterende at lave det.

Det startede med et tilbud fra en webshop der sælger kunstnerartikler og da jeg jo lider af kunstnerartikelindskøbsogelleryoutubevideoresearchmani – en kronisk lidelse der ikke kan behandles, kun lindres med regelmæssige indkøb, blev jeg interesseret.

Shoppen tilbød et sæt med 8 stk. forskellige penne af ukendt type og farve, men produkternes mærkenavne blev oplyst og det var meget anerkendte kvalitetsmærker. Jeg vurderede derfor at risikoen ved investeringen var lille, og selv en minimalistisk, uspontan pengepugende tryghedsnarkoman som jeg, turde springe ud i investeringen. 39 kr. inkl. forsendelse, er jo også en slags penge.

Medfølgende tilbuddet var en konkurrence hvor man kunne deltage ved at lave et billede, fotografere og indsende det. Og der var fine præmier.

Eneste kriterie for billedet, var at man skulle bruge alle 8 penne og forsøge at vise deres egenskaber.

Jeg modtog kuverten og tømte indholdet ud på bordet.

De sendte penne var følgende.

Winsor & Newton Promarker = Brun

Pilot Pintor akrylmarker = Grøn

Derwent Inktense farveblyant = Sun Yellow

Sakura Pigma Micron 0.5 fineliner = Sort

Lyra Super Ferby farveblyant = Violet

Faber-Castell Classic farveblyant = Violet

Sharpie Permanent marker = Rød

Tombow Fudenosuke hård spids = Rød

Jeg stirrede længe på pennene og det var ikke nemt.

Jeg var allerede bekendt med Sakura Micron, og Pilot Pintor er tilsvarende Posca og Molotow markere, som jeg har et stort udvalg af.

Den jeg var mest nysgerrig efter at prøve var Derwent Inktense blyanten. Den ligner og fungerer som en helt almindelig farveblyant, men hvis man fugter farven med vand på papiret, løber det ud og bliver som akvarel.

Det blev ikke lettere af at jeg fik 2 røde og to violette nuancer.

Efter lange overvejelser kom jeg ikke overraskende frem til at jeg nok måtte tegne nogle høns og den brune W&N alkoholbaserede marker kunne bruges til et træ. Og den grønne Pilot akrylmarker var egnet til bladene, fordi akryl er dækkende, som den eneste i dette udvalg og kunne derfor påføres til sidst.

Den gule Derwent Inktense kunne passende bruges til en solopgang og jeg opdagede at den violette Lyra kunne opløses i Isopropylalkohol og udjævnes med papirservietter efterfølgende.

Den sorte Sakura er god til at tegne fine linjer, og er et dejligt værktøj, som jeg, som sagt, allerede har flere af i min værktøjskasse.

Jeg besluttede mig for at give mig god tid, og træet vakte et godt minde om et andet træ.

Jeg malede lidt på det hver dag, indtil det var slut.

Nu har jeg indsendt billedet og venter spændt på at høre om jeg har vundet en præmie 🙂

Crede et Vicisti – Tro og Vind