BlogMission Burhøne

Ian McGilchrist

Ja jeg er jo lidt af en Ian McGilchrist fanboy i disse dage, og lyttede til endnu en interessant samtale med ham.

Han taler om det kontrolsamfund der accellererer i disse år, ikke mindst forårsaget af den opreklamerede tv-virus.

Han ytrer bekymring for de selvsamme ting som jeg, og det glæder mig selvfølgelig.

Han nævner at narcissister og psykopater ofte er stærkt repræsenteret i magtens korridorer og at disse elsker kontrollere andre, bare fordi de kan og fordi det giver dem et kick. Han argumenterer for risikoen for at de kontrolforanstaltninger der blev sat i værk under den proportionsforvrængede virusmassepsykose, vil være fristende for mange af de nævnte, at beholde.

Han spørger hvorfor, og om det er nødvendigt at alle skal rende rundt og dokumentere alt med en telefon, for at få lov til at eksistere, betale, få adgang til sine egne penge, sin helbredsstatus, og om det giver et bedre samfund, om det gør folk mere glade og tilfredse – eller om det modsatte sker?

Han kommer også ind på hvorfor det sker, og at det måske ikke nødvendigvis er en ondsindet superskurk der står bag, selvom der selvfølgelig vil være forbrydere i jakkesæt der benytter lejligheden til egen vinding, men måske mere bliver det en kollektiv fællesreaktion der ikke er overvejet eller debatteret, og derfor pludselig skaber en uhensigtsmæssig situation.

Han taler om det uheldige at nogle forsøger at gøre mennesker til maskiner der ikke har en fri vilje, at gøre mennesker til endimensionelle væsner og glemme de egenskaber der gøre mennesker unikke. Desværre viser valgresultaterne rundt omkring i verden, at der stadig er lang vej før en bredere opvågnen finder sted – og det er trist at konstatere.

Dagens hønsebillede i december #15, er en tilbagevenden til en gammel kærlighed, mine Molotov og Posca akryltoucher.