BlogMission Burhøne

Kun tre nuancer

Gårsdagen var skelsættende. Jeg tænker ikke på at verden tilsyneladende er ved at bryde sammen – igen. 

Nej, jeg tænker på et råd jeg fik af min mentor Dan Frøjlund. Rådet var at jeg skal øve mig med kun tre farvenuancer. Sort, hvid og okker.

Og når han taler, lytter jeg selvfølgelig. Og handler.

Og jeg besluttede at nu var tiden inde til at tage springet over i oliefarven. Det har jeg overvejet i lang tid. Jeg kørte til Karlslunde, hvor der ligger en velassorteret butik med kunstnerartikler. Jeg købte 3 tuber Cobra oliefarve og malemiddel fra Royal Talens. Det er farver i bedste kvalitet.

Jeg vidste det var dem jeg skulle have. Jeg havde undersøgt det. Jeg handler aldrig spontant 🙂

Da jeg kom hjem, skulle de jo afprøves og jeg fik, mærkeligt nok, den ide at male høns. Jeg var temmelig overrasket over hvor stor forskellen er på olie og akryl. Jeg havde hørt at der er forskel, men var ikke forberedt på at det er så mærkbart. Man kan sige at akryl skal man kæmpe med for at få den til at makke ret, men oliefarven er langt mere samarbejdsvillig.

I den kommende tid vil jeg øve mig i male små projekter med kun disse tre nuancer.

Udenfor min lille boble, er verden tilsyneladende ved at bryde sammen. Men jeg tror der kommer noget godt ud af de negative ting der sker i verden.

Lad mig gentage et citat fra bogen “Seeren fra Andalusien” af Lars Muhl.

“Fordi den der ønsker magt over andre, altid ender med at miste magten over sig selv. Det kan ligefrem føles som en trussel at skulle give afkald på sine mentale begrænsninger, fordi de er så fastlåste og er blevet vanedannende. Det kræver mod.”

Jeg tror at mange mennesker føler sig ført bag lyset. Løgnen og bedraget er tyk og tydelig, og magthaverne gør sig end ikke den ulejlighed at forsøge at skjule det mere. Korruption og inhabilitet og bagvedliggende økonomiske interesser ses klart og tydeligt.

Målet er magt og penge og derfor er det vigtigt at de har kontrol. Midlerne til kontrol er mange og de bliver implementeret gradvist og næsten umærkeligt, så folk vænner sig til det.

En af metoderne er at udviske menneskers identitet på alle planer. Fjerne kernen i et menneske. Så tvivl om hvem vi er. Glemme eller omskrive historien. Børn skal være i tvivl om hvem der er deres forældre, for staten kan gøre det bedre end far og mor. Kernefamilien skal opløses. Det skal endda være tvivlsomt om man er mand eller kvinde. Jeg er ikke i tvivl, jeg har lige checket 🙂

Jeg kan sagtens lave sjov med det, for jeg er en gammel nar der for længst har gennemskuet spillet. Men det triste er at nye påvirkelige mennesker vokser op i disse strømninger og mange tror på løgnen.

Mennesker skal ikke være individer, men små tandhjul, som Josef Stalin yndede at omtale befolkningen, i en stor maskine.

At det er sådan, er tilsyneladende overraskende for mange. Men det er ikke nyt. Det har altid været sådan. Det nye er at magthaverne har værktøjer som de tidligere ikke engang kunne drømme om.

Et andet vigtigt værktøj i nedbrydningen af individualitet, har jeg tidligere omtalt, nemlig bollesprøjte skabelonmetoden, hvor mennesker bliver tvunget til at tilpasse sig et system, de slet ikke egner sig til.

Jeg vil gerne anbefale filmen “Das Leben der Anderen” – De andres liv – den er fremragende og jeg har set den mange gange.

Jeg mener det er i filmen, eller også har jeg læst det, at en af de metoder myndighederne brugte når man skulle knække en systemkritiker, var at lave en personlighedstest. Her fandt man ud af om personen var introvert eller ekstrovert. For en ekstrovert person er det meget vigtigt at have social kontakt med mange mennesker. Og disse typer blev sat i isolationscelle. Omvendt blev introverte, for hvem det er vigtigt at have tid for sig selv i fred og ro, sat i fælles celler med mange mennesker, så de aldrig havde fred.

Dette var en avanceret form for tortur, som ingen kunne se bagefter. Ingen blå mærker, ingen manglende tænder eller brækkede fingre. Men en effektiv måde at nedbryde mennesker.

Jeg tror flere er ved at indse at vi er på forkert kurs og det skal ændres. Det kedelige er at så mange har mistet så meget, og fortsat står til at miste endnu mere i nær fremtid.

Jeg tror ikke man længere bliver stemplet som konspirationsteoretiker når man påstår at den berømte virus ikke var et større problem end at man kunne have håndteret den med langt mindre ødelæggende midler, men fordi, inkompetente, magthavere så en mulighed for politisk profilering, popularitet og indførelse af flere magtmidler, blev reaktionen langt mere destruktiv end virussen. Det samme kan man sige om den såkaldte vaccine, der primært har gjort en del mennesker meget velhavende, men tilsyneladende ikke haft nogen nævneværdig positiv effekt.

Og til dem der siger “men det kunne man jo ikke vide” – svarer jeg, “jo det kunne man, for det vidste man”.

Det der er en stor gåde for mig er hvorfor så mange stadig har tillid til regeringen. Måske en misforstået loyalitet og angsten for det ukendte? Hvorfor er børn loyale overfor forældre der misbruger dem regelmæssigt? De har ingen steder at gå hen, så de accepterer og forsvarer overgrebene.

Jeg tror der kommer noget godt ud af alt dette, for flere indser der er noget galt. Desværre har det store omkostninger for så mange, både økonomisk, emotionelt og fysisk.

Kald mig bare paranoid lommefilosof – jeg er fuldstændig ligeglad 😀

Nå, ikke mere ævl, jeg må i gang med at male 😀

Crede et Vicisti – Tro og Vind