Blog

Livet er bevægeligt

Jeg er meget fascineret af min nye dyppe pen og alle de spidser jeg fik tilsendt af et venligt menneske jeg ikke kender personligt – kunstneren Dan Frølund.I går forsøgte jeg at tegne med den.

På gesso præpareret pap fra Ikea og orange akrylfarve, der havde fået lov til at tørre i flere dage. Et ansigt, åbenbart blev det en kvinde.

Selvom jeg ikke tilstræber at dryppe på tegningen, kan jeg faktisk godt lide dem. Tilfældigheder, små skønhedspletter.

Farven på blækket er sepia, ikke sort.

Min tålmodighed bliver udfordret, for det tager ret lang tid at tegne med sådan en pen. Jeg skal ned i et langsommere tempo, jeg skal koncentrere mig, det skal have sin tid. Når jeg starter en tegning ved jeg ikke hvad det skal blive til. Det opstår undervejs. Det er ofte på samme måde når jeg skriver.

Og sådan er det også i andre af livets områder. Jeg gør noget, tager en beslutning, det giver et resultat, det fører til en anden beslutning, jeg bliver ofte overrasket over de oplevelser og resultater jeg bliver præsenteret for, fordi de er helt anderledes end forventet.

De følger sjældent planen, hvis man havde en. Eller måske gør de, bare på en anden måde end forestillet.

Livet er bevægeligt, livet reagerer og kan påvirkes og påvirker.

Giver det overhovedet mening at planlægge langsigtet?

Nå, nu må det her stoppe, jeg var lige ved at sige at det ikke fører til noget, men det gør det uden tvivl 🙂

Crede et Vicisti – Tro og Vind