BlogMission Burhøne

Min første video redigeret i en telefon

Dagens historie skal handle om et lille projekt jeg igangsatte i går. Man skal huske at markere både store og små milepæle, og dette var en af de små, og måske ikke en der får betydning, men jeg synes alligevel det var ret sjovt.

Historien er i al beskedenhed at jeg lavede min første video, udelukkende fra telefonen.

I betragtning af at der givetvis bliver produceret mindst 1 milliard af dem hver dag, er det måske ikke værd at nævne. Men jeg synes det var et sjovt lille projekt. Og som historiefortæller bør jeg vel forsøge at udvikle så mange kommunikationskanaler som muligt, så det er ikke irrelevant for mig.

Jeg har aldrig haft den store interesse for telefoner, slet ikke som da computeren kom ind i mit liv for mange år siden, og jeg blev stærkt interesseret i de grafiske muligheder der lå i den teknologi og som senere betød at jeg forlod mig job som golfinstruktør og blev “it-mand” i forskellige firmaer.

Og jeg er ked af, at telefonen nu har udviklet sig til et kontrol- og overvågningsværktøj for magtgale politikere, der hurtigt så mulighederne for at styrke deres våde totalitære drømme.

Men det er jo ikke telefonens skyld og givetvis ikke hvad Steve Jobs forestillede sig, da han fik ideen.

Jeg købte nødtvungent en ny telefon for et par måneder siden, fordi den gamle ikke kunne mere. 

Den “nye”, en Motorola Edge 20 Pro, er væsentlig hurtigere fordi den har en meget kraftigere processor, så jeg besluttede at installere en video editor.

For telefon aficionados er Edge 20 ikke noget særligt, og den er også ved at udgå, så det er på ingen måde nyeste teknologi.

Efter en, for mig, overraskende kort research periode, besluttede jeg mig for at vælge InShot som video editor. Den er meget udbredt og har derfor god support og mange tutorials.

Efter en meget kort periode i den gratis version, der har irriterende reklamer, besluttede jeg at købe den for et beskedent beløb af kr. 115,- for et helt år. Det kan jeg godt overkomme.

Det er ikke helt nyt for mig at lave videoredigering, for i 2020 blev jeg “overmandet” af en stærk interesse for emnet, men det var udelukkende på en pc og i softwaren Blackmagic Davinci Resolve og jeg levede en stor del af mit liv i den verden i en længere periode.

Jeg elsker at være opslugt af en stærk interesse. Så er jeg lykkelig.

Jeg lavede faktisk en video jeg er ret glad for, til billedhuggeren Jytte Høeg, der skulle bruge en præsentationsvideo. Hun laver overvejende bronzeskulpturer og det var egentlig meningen at videoen skulle være en kort introduktion på ca. 1,5 minut, men det løb løbsk og blev en fortælling om hele processen fra start til den færdige skulptur.

At lave bronzeskulpturer er kompliceret, tidskrævende og ikke helt ufarligt, og det giver videoen et indblik i.

Man kan se filmen her, hvis det har interesse: https://www.youtube.com/watch?v=1-rHQjeiZCU

Men den nye udfordring var om jeg kunne finde ud af at optage nogle scener, klippe dem sammen i InShot, lægge noget lyd på, redigere så det blev lidt sjovt, og eksportere til et socialt medie, uden at forlade telefonen. Jeg filmede lidt mens jeg gik en tur i byen, så jeg havde noget at arbejde med. Det kunne have været bedre og med flere scener, men nu blev det sådan.

Jeg har, efter første forsøg, redigeret videre på videoen, for jeg skal jo lære mere om InShots muligheder – og der er stadig meget at sætte sig ind i.

Apropos telefoner, har politikeren Lars Boje Mathiesen, der heldigvis er løsgænger, i en video for ganske nylig, i en debat i Folketinget, påpeget meningsløsheden i at indføre Corona passet for befolkningen, så det i sin til foregik.

Vi må ikke glemme den tid, for det må ikke ske igen.

Crede et Vicisti – Tro og Vind