BlogMission Burhøne

Mission Burhøne Dag 2

Mission Burhøne.

Første dag forløb uden problemer. Jeg tilmeldte mig a-kassen og jobcenteret og blev, som ventet, fyldt med en følelse af ubehag.

Jeg kontaktede også et vikarbureau, der straks ringede til mig og vi aftalte et møde i dag.

De havde allerede et muligt vikariat til mig, og jeg kunne endda have fået et andet kort vikariat, samme dag, et andet sted, men det føltes mere rigtigt at vente og tage en samtale med dem.

Der er utallige vikarbureauer, men jeg starter, som altid, forsigtigt.

Jeg reflekterer over hvorfor jeg fyldes med dette ubehag ved at kontakte a-kassen og hele det menageri der følger med.

Jeg tror det er fordi der i systemet og i dets kommunikation og metoder, altid ligger en undertone af mistillid og deraf følgende behov for kontrol. Men samtidig skal de forsøge at lyde venlige, imødekommende og hjælpsomme. Der er ingen der kan kontrollere om kontrolforanstaltningerne virker, men man skal bare gøre et eller andet, f.eks. udfylde en formular hver uge, som nogen så kan kontrollere. Og gør man det ikke, bliver man straffet. Om det man gør har en effekt, altså bringer flere i arbejde, eller ej, spiller ingen rolle, bare det kan kontrolleres. Jeg opfatter det som en dyb mistillid.

Men nok om det i denne historie og videre til noget der er mindst lige så vigtigt 😃 Nemlig dagens valmuemaleri 🙂

Jeg modtog mine bestilte, kostbare, akvarelfarver med posten. En lille æske med 15 farvenuancer af mærket Daniel Smith Watercolors. Det skulle være noget af det bedste på markedet og jeg kastede mig over et nyt forsøg med en valmue.

Ud over det tekniske der stadig udfordrer meget, skal jeg også forholde mig til at mange af de medfølgende farver er helt nye for mig. Nu har jeg nuancer som Indian Red, Jane’s Grey, Phthalo Green, Raw Umber, Quinacridone Rose, med flere, og dem kender jeg ikke. Men farverne er smukke og intense. Om jeg kan mærke forskellen er lidt svært at sige, men glæden ved at vide at kvaliteten er i orden, betyder meget. Det er stadig teknisk meget udfordrende at male med vandfarve, fordi vand lever sit eget liv, trænger ned i papirets fibre og har man først lagt en mørk farve, lader det sig ikke gøre at male over med en lysere nuance.

Det er meget svært for mig at ramme valmuens smukke orange nuance. Jeg har Alizarin Crimson, Pyrrol Scarlet, Hansa Yellow, Quinacridone Gold, Indian Red og Goethite Brown Umber til rådighed i det spektrum, og det skulle vel være nok? Jeg giver ikke op 😃

Crede et Vicisti – Tro og Vind