BlogindlægMission Burhøne

Multicam redigering i Davinci Resolve

NØRDVARSEL! I dag vil jeg ikke skrive (ret meget) om det gaffeltruckkursus jeg har deltaget i hele den forløbne uge. Men jeg kan godt mærke at det har påvirket mig, for jeg er lidt bombet og det var egentlig min plan at arbejde med opgaverne i e-learningsystemet, i denne weekend, men på grund af den berømte serverfejl: 502 Bad Gateway – har det ikke været muligt. I stedet for kunne jeg så vende opmærksomheden mod et lille videoredigeringsprojekt jeg havde igangsat, men pauseret, og glemme tyngdepunktsafstande, pallereoler og hydrauliske betjeningsgreb, og forsøge at fokusere på Davinci Resolves magiske verden. Jeg øver mig specifikt i en fascinerende funktion i Resolve, der hedder Multicam Timeline, der giver mulighed for at samle flere optagelser, optaget synkront med forskellige kameraer fra flere vinkler, i samme timeline, og redigere som om det er én optagelse, og derefter vælge kameravinkel pr. klip.

For at teste funktionen har jeg igen lavet en optagelse hvor jeg maler et billede af en høne, med Sennelier oliepastelfarver og har placeret et kamera så det optager lodret oppefra, og et andet kamera der optager fra højre side, fordi jeg er venstrehåndet, i en meget lavere vinkel. Optagelserne importeres til Resolve, der automatisk kan synkronisere dem ved hjælp af lydens waveform kurver, og det er derfor en fordel at hjælpe lidt ved at lave et par høje lyde i begyndelsen, eventuelt ved at klappe hænderne sammen.

Når jeg skal lære noget nyt, er min fremgangsmåde ofte at finde en hel del Youtube tutorials, og se dem igennem, mens jeg tager noter. Jeg troede jeg havde forstået fremgangsmåden, men i praksis viste der sig en række uforudsete udfordringer, så jeg måtte tilbage og lære mere.

Ofte er tutorials baseret på et ideelt simpelt eksempel, og min første uforudsete udfordring var eksempelvis at mit lille kamera, et Sony ZV-E10 stopper og starter en ny optagelse, antageligt fordi der er en eller anden begrænsning på det. Jeg har ikke fundet ud af hvorfor, måske noget med temperatur, eller for langsomt memorykort? Der er lidt detektivarbejde forude. Og så får man pludselig flere klip, og det er der også en løsning på, men det forvirrede i første omgang.

Indholdet af videoen er ligegyldigt, men jeg foretrækker at lave en færdig video med et realistisk eksempel, i dette tilfælde et billede af en høne, malet hurtigt, med introanimation, baggrundsmusik, evt. voiceover og en afsluttende scrollanimation, upload og en thumbnailgrafik.

Jeg havde advaret om at det blev nørdet 😀

Crede et Vicisti – Tro og Vind