BlogMission Burhøne

Næsen, et fantastisk organ

Tuden, snablen, hornet. Næsen – et fascinerende organ med mange kælenavne.

I går forlod jeg midlertidigt Loomis ansigterne og kastede mig over næsen.

Grundlaget for at forbedre sin tegneteknik, er viden og evnen til at se, uden at projicere egne allerede eksisterende holdninger over motivet.

Jeg fandt nogle fantastiske online kurser, der i detaljer beskriver næsens anatomi. Og efter timers arbejde, har jeg fået et andet forhold til det organ jeg nok må indrømme at have taget for givet. Men den tid er forbi.

Jeg tilbragte også noget tid foran spejlet med at undersøge min egen. Jeg kan mærke der hvor næseknoglen stopper og har grundigt undersøgt de forskellige brusk og fedt områder.

Nu skal jeg jo ikke være læge, så det er kun en overfladisk interesse, der har til formål at forstå næsens konstruktion og at kunne inddele den i de forskellige områder og forstå og se  deres planer.

Mine tegnede næser er ikke smukke, men efter at have tilbragt dagen med at dekonstruere organet, har jeg en større forståelse for næsens komponenter. Nu er det “kun” et spørgsmål om at træne og forbedre.

Er der ikke en risiko for at viden kan skabe en forudindtagethed for, eller om, eller af?, hvordan en næse skal se ud, uden virkelig kigge intenst på den, og se den om den er?

Jo, det er der sikkert, men den kan reduceres ved at udvikle sig til et bevidst og vertikalt menneske, så kan man måske undgå det. Sådan er det også når man møder hele  mennesker og ikke kun deres næse.