BlogMission Burhøne

Test og tilgivelse

Jeg gik en tur i byen i går. Det var lørdag og det var bidende koldt. Jeg måtte forbi Matas og købe noget fugtighedscreme fordi min hud altid bliver så tør i den vejrtype 😀 Jeg købte noget smart creme med australsk tea tree olie. Problemet er at det lugter som After Eight chokolader, så nu har jeg også lyst til at købe en æske, og spise dem 😀

Jeg kom til at tænke på en oplevelse jeg havde i sidste uge med en kunde, der gjorde opmærksom på at hun lige var testet for Sars-Cov2 og derfor ikke udgjorde nogen risiko.

Da jeg gik i kulden og hørte John O’Donohue, overvejede jeg om testen er blevet vore dages “syndsforladelse”. Jeg forstår at troende har behov for at gå i kirker og tilsvarende institutioner, for at få en slags udrensning, godkendelse og blåstempling.

Jeg husker at Dr. Jordan Peterson har været inde på fordelene ved disse ritualer, men jeg kan ikke finde stedet jeg læste det.

Jeg ved ikke helt om jeg forstår konceptet, men måske er det en slags opsamling af menneskets dårlige sider, og man går derefter til en autoritet, der konstaterer: “Du er en skidderrik”, men det er ok, det kan vi acceptere, og du må godt være her, trods det.”

En slags mentalt, emotionelt, spirituelt bilsyn. Hvis du skifter klodser på forhjulsbremserne, pæren i nummerpladebelysningen og betaler 250 kr. – er det ok – så kan du køre videre.

Det er en lettelse at blive godkendt af nogen.

Måske er det forkert, jeg har ikke noget svar, for der findes ingen endegyldige svar, men jeg tænkte tanken og stillede spørgsmålet.

Jeg har lyst til After Eight chokolade 😃

Crede et Vicisti – Tro og Vind