BlogMission Burhøne

Tyngdekraften

Det var egentlig min hensigt at skrive dræbende kedelige historier om det gaffeltruckkursus jeg deltager i, men jeg følger lidt med i sagen om den britiske Youtuber Russell Brand, der nu er blevet anklaget for seksuelle overgreb foregået for 12-15 år siden.

Der er ingen tvivl om at Brand har været promiskuøs og taget heroin og levet livet i overhalingsbanen, men han har været meget åben om det, og har skrevet en bog om den tid, og angiveligt lagt det hele bag sig.

Så opdagede jeg en interessant historie fra Youtube alternativet Rumble, der har modtaget et brev fra en britisk politiker og parlamentsmedlem, Caroline Deneage. Hun har også henvendt sig til TikTok og X og forsøger at lægge pres på dem, så de, som Youtube har gjort, fratager Brand muligheden for at tjene penge på sin Rumble konto, med ca. 1,4 mio. abonnenter.

Rumle valgte at offentliggøre brevet, og erklærede at de ikke har nogen intention om at blande sig i Brands indhold på deres kanal.

Det uhyggelige ved denne sag er, at den er symptomatisk for denne tid, at man, uden nogen form for bevisførelse eller retslig proces, kan slynge påstande mod en person, der så åbenbart selv skal bevise sin uskyld.

Hvis man ikke kan lide Brand, er det sikkert meget tilfredsstillende, men problemet er at det kan bruges, og bliver brugt mod alle, også dem der hylder det, så længe det går ud over en modstander.

Man skulle ikke tro at denne historie har nogen relation til at køre gaffeltruck, men der tager man fejl. Noget af det vigtigste man skal være opmærksom på, når man kører truck, er tyngdepunktets placering. Hvis det er ude af balance, og bliver lasten løftet op i stor højde, kan trucken vælte, eller lasten falde ned til stor fare for mennesker, eller med materiel skade til følge. Kraft x arm = Moment.

Derfor tror jeg at sager som denne og andre, vil få flere til at indse at det er på tide at flytte deres aktivitet væk fra de platforme der ikke respekterer retten til ytringsfrihed, men giver efter for politisk pres og censurerer folk som tillader sig at forholde sig kritisk.

Jeg er optimistisk. Der kommer flere og flere der har gennemskuet løgnen.

Musikeren Eric Clapton skaffede 2,2 mio dollars til Robert F. Kennedy Jr.’s kampagne for få dage siden, ved en velgørenhedskoncert. Det er sympatisk.

På det vedhæftede billede ses 4 håndtag på en almindelig kontravægt truck.

Til venstre er det håndtaget der bevæger slæden med gaflerne vertikalt.

Dernæst kommer håndtaget, der tilter masten. Når pallen er korrekt placeret på gaflerne, tilter man masten tilbage, så lasten ligger mere sikkert under transport. Ved optagelse og aflevering, centrerer man og mange trucks har en lille knap på venstre side af håndtaget, der sørger for at den automatisk finder lodret.

Tredje håndtag sidejusterer gaflerne og med det fjerde kan man ændre afstanden mellem gaflerne. Med det store håndtag vælger man køreretningen.

Det er nytteløst at kæmpe mod tyngdekraften

Crede et Vicisti – Tro og Vind