BlogMission Burhøne

Tredje dag på gaffeltruckkurset

Tredje dag på gaffeltruckkurset forløb roligt og forudsigeligt.

Jeg har fået mere forståelse for de forskellige trucktyper og fik heldigvis tid til at træne reach- eller rækketrucken og en lille stand-in stabler, eller telefonboksen, som den kaldes blandt venner. Der er ingen magiske genveje, men som altid når man skal lære noget nyt, er det blot at øve sig ganske langsomt og metodisk, så de forskellige håndtag, knapper og pedaler, langsomt begynder at sidde fast i hukommelsen.

Det er både frustrerende og tilfredsstillende at være begynder, for selvom man dummer sig og fumler, er det også spændende og jeg føler tilfredsstillelsen ved at mærke lidt fremgang, mere forståelse, og glæden ved at en ny hidtil ukendt verden åbner sig.

Om formiddagen var det igen teori, og jeg kom et godt stykke videre i kursusprogrammet i e-learningsystemet.

Jeg havde problemer med at forstå logikken i udtrykket “den korte side” af en palle, når man skal finde tyngdepunktet, faktisk er langsiden. Det henviser til, at der fra den brede side, er kortest til midterpunktet, men fra den smalle, er længere. Jeg tror jeg har forstået det nu, men det virker lidt ulogisk i begyndelsen.

Tyngdepunktet er vigtigt, for det er afgørende for hvor tungt, og hvor højt man må løfte en last. På det vedhæftede billede var udfordringen at løfte containeren, der havde et forskudt tyngdepunkt, med en kontravægt truck. Punktet skal være markeret med et mærke på lasten, så man kan tage højde for det, når gaflerne placeres. Derefter var opgaven at flytte containeren til en anden placering, og i samme øvelse udfordres man også, fordi udsynet er blokeret, så man derfor må bakke noget af vejen. Eller hvis det er ude i det virkelige arbejdsliv, og muligt, få en kollega til at hjælpe.

En ny og spændende dag venter.

Crede et Vicisti – Tro og Vind