BlogMission Burhøne

Venstrehåndede tænker hurtigere

I gårsdagens historie, skrev jeg at jeg ikke var helt på toppen, og jeg synes derfor det må være på sin plads at fortælle at alt er godt igen og at jeg er helt fortrolig med problemet, der er et kendt og heldigvis sjældent tilbagevendende symptom, der stammer fra muskelspændinger i skulder og nakke regionen i venstre side.

Jeg er ret sikker på at det er musklerne Levator Scapulae, Rhomboideus minor og Rhomboideus major, der skaber problemerne, og jeg gætter på at det opstår fordi jeg benytter venstre hånd til at betjene musen på en computer.

Jeg har en kortslutning i hjernen der gør at jeg foretrækker at benytte venstre hånd til nogle opgaver, højre til andre, og visse handlinger kan jeg bruge begge hænder lige effektivt.

Muskelspændingen er relativt let at få væk ved hjælp af en Trigger Point massage bold, og det gør temmelig ondt, men på den gode måde, og ret hurtigt kan jeg mærke bedring og så kommer der igen hårdt tiltrængt ilt til hjernen.

I går læste jeg en lang og grundig, men ubehagelig artikel om den danske statsminister Mette F. Der var egentlig ikke meget overraskende i den, men det er glædeligt, at hendes dysfunktionelle adfærd kommer ud til offentligheden.

I artiklen var der en kommentar fra en tidligere medarbejder der havde mærket det syge arbejdsmiljø på egen krop, som jeg hæftede mig særligt ved.

Han skrev: 

“Hvis man bliver gokket nok gange i nødden, går det ud over ens dømmekraft. Det skaber en form for apati. Det er det, der sker, når man styrer ned i detaljen.”

Det kaldes micromanagement – eller mikroledelse.

Og det er korrekt. Det skaber apati.

Og det er det der sker hvis ledelsen vil mikrolede en medarbejder, en personalegruppe, eller en hel befolkning.

Det er derfor jeg altid er på nakken af dette lille kommunistiske land, som Danmark har udviklet sig til. Verdens højeste skatter og afgifter, overvågning på gader, stræder, bankkonti og kommunikation på internet og sociale medier, opfordring til angiveri, 24/7 – er ikke uden omkostninger.

Når magthaverne har fundet ud af at kontrollere befolkningens tanker, behøver den ikke at være voldelig. Men det skaber apati desuagtet.

Den ovennævnte artikel kan findes på Zetland og grunden til at jeg ikke deler den her, er at jeg har på fornemmelsen at links i et indlæg kan begrænse hvor langt det når ud. Det eksperimenterer jeg lidt med og noget tyder på at det er korrekt.

Linket kan findes på forrige indlæg eller hos Anne Sofie Allarp.

Som det ses på vedhæftet tegning, er jeg kommet lidt videre i studiet af ansigtets anatomi.

I disse øvelser lærer man ansigtets planer at kende, så der begynder langsomt at komme lidt mere form og tredimensionel effekt.

Jeg bliver altid så glad når en instruktionsbog skriver:

“The planes of the head should be memorized …” og “Begin with the basic planes, and study them until they are fixed in your mind.”

Jeg bliver mistænksom hvis nogen lover mig at det er let, og at man kan blive god på 5 minutter. Det kan være en begrænsende overbevisning hos mig, men jeg tror ikke man kommer uden om hårdt arbejde, øvelser og gentagelser når man skal lære en ny færdighed.

Jeg vil afslutningsvis fortælle at et australsk studie fra 2006 bekræfter at venstrehåndede tænker hurtigere. Jeg havde det nok på fornemmelsen. 😀

Crede et Vicisti – Tro og Vind