BlogMission Burhøne

Frihed og kreativt benspænd

I går købte jeg en brugt bog med titlen: “ROUGH TEKNIK, Sådan fremstiller du udkast til tryksager”. Den blev udgivet første gang i 1989.

Jeg opdagede den tilfældigt og den bragte en del minder frem, for det var en af de bøger jeg fandt på biblioteket da jeg i tidernes morgen begyndte at interessere mig for det emne.

Den er skrevet af Henrik Birkvig, der, så vidt jeg forstår, er Den Grafiske Højskoles grand old man og det var hans bøger jeg lånte igen og igen på biblioteket og betalte svimlende summer i bøder fordi jeg glemte at aflevere eller forny lånet. Han har udgivet en hel del bøger og de fleste er ganske tynde, og meget kondenseret og sammenfattet, ikke så meget overflødig sniksnak. Det kan jeg lide.

Bogen, eller hæftet, er i meget fin stand og fyldt med god viden om emnet. Og den dufter ganske svagt som en ældre bog skal, men ikke gammel og sur, og den er fra et røgfrit hjem. Den lå ca. 1 km fra min bopæl og til kr. 35,- var det en overkommelig investering, selv for en fattig historiefortæller.

I denne tid tænker jeg en del over temaet “selvsabotage” og beslægtede emner.

Jeg kom uundgåeligt til at tænke på Teodor Amsted fra bogen/filmen “Den Forsvundne Fuldmægtig” af Hans Scherfig, der vælger at gå i fængsel for en forbrydelse han ikke har begået, fordi han ikke kan udholde at være fri, når han ikke forstår at bruge friheden til noget.

Hvorfor ikke bare være fri, men acceptere at man ikke er god til at udnytte den. Hvorfor lade sig spærre inde, hvad end det er fysisk eller ideologisk i et tankesæt.

Det vil jeg tænke mere over …

Crede et Vicisti – Tro og Vind