BlogMission Burhøne

Genopstandelse

Det er skærtorsdag og fridage venter forude. Jeg har indkøbt passende lekture til lejligheden, som ses på vedhæftede billede 🙂

Sandheden er at jeg har haft den som lydbog i flere uger, og det er en af de bøger jeg har hørt igen og igen og igen og igen. Og så besluttede jeg at også ville eje den som en rigtig analog papirbog.

Men det var ikke første gang jeg hørte Neville Goddard. Jeg holder meget af Neville og vender med jævne mellemrum tilbage til hans belæringer.

Der er dog noget særligt ved denne bog, og ifølge bogens oplæser, Mitch Horowitz, der er lidt af en Neville ekspert og aficionado, anses bogen af kendere for at være hans bedste. Det var også den sidste han skrev, i 1966, før sin død i 1972.

Han brugte ofte referencer fra biblen, men hævdede at intet af det der står i den bog er virkelige hændelser, men blot historier der forklarer menneskets muligheder og potentiale.

Han hævdede at “gud” er menneskets “wonderful imagination” som han sagde – altså vores forestillingsevne. Vi skaber selv.

Det minder mig i høj grad om de buddhistiske meditationer, som jeg selv har lavet, rigtig mange mange mange gange, hvor man afslutter med at påminde sig selv om at “tidligere tanker er blevet vores verden i dag, og vi sår nu frøene for vores fremtid”.

Det interessante er derfor, for mig, tankerne, hvor kommer tankerne fra, hvilke tanker, og hvordan kan jeg sørge for at de skabende tanker også understøtter det jeg vil. Og hvordan kan jeg vide hvad jeg vil? Hvis jeg vil noget jeg ikke har prøvet før, kan jeg jo ikke vide om det er det jeg vil? Og hvordan kan jeg vide om det jeg tror er gode velmenende tanker, i virkeligheden er det modsatte? Hvis jeg ønsker det godt for andre, hvordan kan jeg vide om det er godt for dem?

Resurrection betyder genopstandelse. Ikke fra de døde, for der er stadig puls.

Men hvis tankerne stivner, og låser sig fast, dør man vel på en måde.

Nå, nok om det. 

Crede et Vicisti – Tro og Vind