BlogMission Burhøne

Jeg søger på Indrenettet

Det er lørdag. Kl. er 6.55. Jeg har sovet længere end jeg plejer. Himlen er grå med en svag blålig tone og overskyet. Det er et godt tidspunkt på dagen og jeg nyder denne stund meget.

I øjeblikket tales der meget om en teknologi der kan give svar på alt, lave billeder, skrive historier og fuldstændig erstatte mennesker – lige om lidt.

Så kan der spares penge og tid. Og teknologien er allerede overtaget og kontrolleret af  mennesker, der ønsker svarene drejet i en bestemt retning, med et politisk sigte, med det formål at kontrollere mennesker og gøre dem til viljeløse forbrugere og stemmekvæg.

Intet nyt under solen her.

Sådan har det været længe med søgemaskiner, nyhedsmedier, politik, bibelen, andre religiøse skrifter og meget mere.

Det fik mig til at tænke på et ord eller udtryk som jeg, måske? muligvis?, selv har fundet på, eller også har jeg hørt det et sted og har glemt hvor 🙂

Ordet er “Indrenettet”

Det har jeg øvet mig i at bruge i flere år, og jeg føler mig sikker på at det er den vej jeg vil  fortsætte.

Hvad betyder Indrenettet? Jeg har ikke et klart svar, og det findes nok ikke, og søgemaskinerne kan heller ikke give noget svar  – ENDNU 😀 – men det skal nok komme.

Vejen til indrenettet har krævet nogle tweaks og justeringer og det er ikke sket fra den ene dag til den anden.

Men det handler vist nok om at sætte sin lid til en indre fornemmelse, intuitionen om man vil, om ikke være helt upåvirket af ydre kilder, så dog være langt mere kritisk med hvilke kilder man henter information fra, og være langt mere egenrådig, på den gode måde.

Jeg ser og hører aldrig nyheder og har ikke gjort det og flere år. Jeg bruger tid på meditation og kontemplation. Jeg promenerer, gerne i naturen.

Jeg er også blevet væsentligt mere analog, men holder stadig meget af den digitale verden og de fine muligheder den giver. Problemet er at den desværre er det perfekte værktøj for de mennesker der tænder på magt og kontrol over andre. Derfor er det nødvendigt at lægge afstand.

Nå, det var bare et par usammenhængende strøtanker, men jeg kan garantere for at det er skrevet af et rigtigt levende menneske der sidder i en sofa i Roskilde og lige om lidt går ud og laver en ægte analog kop kaffe 😀

Crede et Vicisti – Tro og Vind